Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Német énekes képviseli Lettországot Koppenhágában

Jöran Steinhauer valóságos nemzeti hősnek számít a balti államban.
Egy Rigában élő német énekes, Jöran Steinhauer képviseli Lettországot a májusi koppenhágai Eurovíziós Dalfesztiválon, miután Cake to Bake című, angol nyelvű számával megnyerte a balti-tengeri Ventspilsben a hét végén rendezett nemzeti előválogatót.

A fiatal énekes és Aarzemnieki (Külföldiek) című négytagú együttese tizenegy riválist utasított maga mögé a Balti-tenger partján fekvő Ventspilsben szombatról vasárnapra virradóra tartott dalválasztó show-n.

Steinhauer lett nyelven köszönte meg "Lettországnak" a bizalmat, amelyet - mint mondta - igen nagyra tart. A zsűri és a közönség együttes döntése alapján a Koppenhágába továbbjutó dal arról szól, hogy az élet apró dolgai az igazán fontosak.


Az előadó, aki a kötelező katonai szolgálatot lettországi önkéntes munkával teljesítette, valóságos nemzeti hősnek számít Lettországban.

Paldies Latinam (Köszönjük, kicsi lats) című, a lett fizetőeszközhöz írt himnusza sláger lett az eurót január 1-jétől bevezető baltikumi országban, ahol szilveszterkor sok szórakozóhelyen ezzel búcsúztak a nemzeti valutától.

Steinhauer szerint a lats több volt egy fizetőeszköznél a lettek számára, forgalomból való kivonásával identitásuk egy darabját veszítették el.

A Szovjetunió felbomlásával függetlenné vált Lettország először 2000-ben vett részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet 2002-ben meg is nyert Marie N énekesnő I Wanna című angol nyelvű dala révén.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőn kezdődik a Mobil Világkiállítás

A legnagyobb készülékgyártók és szolgáltatók mutatják be legújabb eszközeiket és fejlesztéseiket a… Tovább olvasom