Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Oscar-díj 2014: Megkezdődött a jelöltek kiválasztása

Oscar-díj 2014: Megkezdődött a jelöltek kiválasztása

A jelölteket január 16-án ismertetik a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházban.

mti - 2013.12.28. 06:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Megkezdődött az Oscar-jelöltek kiválasztása pénteken: az amerikai filmakadémia mintegy hatezer tagjának január 8-ig kell visszaküldeniük szavazólapjaikat, amelyek összesítése után január közepén jelentik be, hogy mely filmek, színészek és alkotók reménykedhetnek a legrangosabb hollywoodi elismerésben.

Az amerikai filmakadémia idén másodszor elektronikus úton is biztosítja a szavazás lehetőségét. A voksokat a PwC, a PricewaterhouseCoopers nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég összesíti.

A több mint 20 kategória jelöltjeit a filmakadémia különböző tagozatai választják ki, a színészek színészeket, a vágók vágókat jelölnek, és így tovább. Az animációs filmek és az idegen nyelvű filmek esetében azonban több tagozat képviselői közösen döntenek a jelöltekről, a legjobb film mezőnyében pedig mindenki véleményt nyilváníthat. A szervezet múlt heti tájékoztatása szerint utóbbi kategóriában 289 alkotásból választhatja ki a jelölteket a hatezer tag. A legjobb idegen nyelvű filmek jelöltlistáját már korábban leszűkítették, a kilenc mű között van Száz János A nagy füzet című drámája is, amelynek így esélye van arra, hogy a végső öt jelölt között legyen.

A szavazatok összeszámlálása után a jelölteket január 16-án ismertetik a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Színházban.

Ezt követően január végén küldik ki az újabb szavazólapokat. A folyamatnak ebben a szakaszában már az akadémia valamennyi tagja szavazhat az összes csoportban, noha öt kategóriában - köztük a legjobb idegen nyelvű filmében - a szavazóknak kezeskedniük kell arról, hogy megtekintették az összes jelölt alkotást.

A szavazatoknak a március 2-i díjátadó előtti keddig kell visszaérkezniük a PwC-hez. A cégnek csak két munkatársa lesz tisztában az eredményekkel a ceremónia előtt.

A 2014-es Oscar-gála házigazdája Ellen DeGeneres televíziós személyiség lesz.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...