Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Polgár Kriszta a legjobbakkal pókerezett

Las Vegasban tanult meg pókerezni két éve Polgár Kriszta, a 2008-as Miss Earth, aki idén a vb-re térhetett vissza a szerencsejáték városába. Játszani a legnagyobb magyar pókeresektől tanult, és jobban ismeri Las Vegast, mint Budapestet. Úgy tapasztalta, a férfiak kedvelik a kártyaasztalnál a hölgytársaságot, és nem szeret csak nőkkel játszani.
– Júniusban negyedik helyezést ért el, 5 millió forintot nyert egy Budapesten rendezett nemzetközi pókerversenyen, július elején pedig Las Vegasban játszhatott a világbajnokság egyik versenyén. Itt milyen eredményt ért el?
– Nagy álmom vált valóra azzal, hogy játszhattam Vegasban. Most nem úgy zárult a verseny, ahogy szerettem volna, de a magyar profikat „túléltem" – ők merészebben pókereznek. Azon a versenynapon háromezren játszottak, az ötszázadik hely körül végeztem, nyolc órát voltam játékban.

– Hogyan lehet ennyi ideig koncentrálni?
– Olyan asztalnál ültem, ahol ébren tartották a figyelmem, kedvesek voltak, beszélgettünk... Magyarországon képesek megharagudni arra, aki elvisz egy nagyobb kasszát, a külföldiek ilyenkor is inkább biztatják a másikat. Egyébként sokan azt mondják a pókerről, gyorsan megunják a játékot, de én 10–15 órán keresztül is képes vagyok komolyan koncentrálni. Minden lap új izgalmat rejt, hiszen új helyzetek jönnek. Szeretem és tisztelem a játékot, lehet, hogy ezért áll mellettem sokszor a kártya. Nem is úgy tekintek rá, mint játékra, inkább úgy, mint munkára, amit tisztelnem kell.

Polgár Kriszta szerint a férfiak kedvelik a kártyaasztalnál a hölgytársaságot.
Polgár Kriszta szerint a férfiak kedvelik
a kártyaasztalnál a hölgytársaságot.

– Idén a ChocolatePoker.com online pókerterem arca, hivatásos játékosa lett. Hogyan, mikor kezdett el pókerezni?
– 2008 nyarán, amikor a páromat (Tóth Richárd profi pókerjátékos) és egy nagyobb csapatot kikísértem a világbajnokságra, nem akartam unatkozni. Elkezdtem én is pókerezni, akkor még játékpénzben. Rengeteget tudtam tanulni a legprofibbaktól, mint Traply „Bélabácsi" Péter vagy Gelencsér „Iteo" Péter – ők azóta már világbajnokok –, és megmaradtam a játéknál.

– Ezek szerint visszajáró vendég Las Vegasban...
– 2008-ban és 2009-ben is másfél hónapot töltöttünk ott, most csak két hetet. Mondhatom, hogy jobban ismerem, mint Budapestet. Sokan mondják, három-négy nap elég abból a városból, de én nagyon szeretem. Mi nem csak a kaszinókkal, játéktermekkel teli „stripet", a főutcát láttuk Vegasból. Összesen egy utca, amit a fotókon, filmeken mutatnak, Las Vegas többi részében egyébként helyes amerikai kertvárosi házak állnak, normális városi élet zajlik. Mi nem hotelban laktunk a stripen, mindkét alkalommal házat béreltünk, főztünk, mostunk, bevásároltunk... Átlagos életet éltünk, és beleszerettem a városba.

Játszani a legnagyobb magyar pókeresektől tanult.
Játszani a legnagyobb magyar pókeresektől tanult.

– Milyen élményeket szerzett a pókerasztal mellett és a kaszinón kívül?
– Mindenképpen nagy élmény volt egy versenyen indulni, játszani a világ legjobb játékosaival, ha nem is egy asztalnál ültünk. Versenyen kívül pedig kirándultunk a környéken: közel van a Grand Canyon, amely fölé helikopteren repültünk, és megnéztük a Colorado folyó duzzasztásával kialakult mesterséges Powell-tavat. Mindkettő gyönyörű.

– A pókert férfias játéknak tartják, de egyre több nő ül le az asztal mellé. Hogyan fogadják a férfi játékosok?
– Először előítélettel néznek rám: úgysem tud játszani! Aztán kialakul bennük a kép: nagyon is van itt keresnivalóm. Egyébként hiába férfias a játék, nagyon örülnek neki – főleg külföldön –, ha egy hölgy megjelenik az asztalnál. Képesek nagyon jó lapokat is eldobni, hogy ki ne ejtsék, ne legyen egyhangú férfitársaság. Abszolút női mezőnyben viszont nem szívesen játszom, mert ott már megjelenik az irigység, a női hiúság. Az az igazi, ha két-három nő ül egy asztalnál a férfiakkal.

Riporternek készül

Polgár Kriszta idén diplomázik kommunikáció szakon, riporternek készül. A szakdolgozatát a valóság- és túlélőshow-król, show-műsorokról írta. – A saját tapasztalataimra építettem, hiszen részt vettem a Királynő című műsorban, és a Rettegés foka című túlélőshow-ban is – mesélte nekünk a 2008-as Miss Earth, aki egyébként Texas Hold'em pókert játszik, és erőssége a türelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió FB-használó adatát tették nyilvánosan letölthetővé

Százmillió felhasználó személyes adatait gyűjtötte össze egy biztonsági szakember, aki a neveket,… Tovább olvasom