Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Pszichiátriáról vitték a börtönbe Damu Rolandot

A pszichiátriáról, bilincsben szállították a Nagy Ignác utcai börtönbe Damu Rolandot, aki nem jelentkezett a rendőrségen, ezért volt szükség a kényszerre.
Damu Rolandnak meg kellett kezdenie börtönbüntetésének letöltését; a Fővárosi Törvényszék csütörtöki végzésével elrendelte a sorozatszínésszel szemben jogerősen kiszabott négy év hat hónap szabadságvesztés azonnali megkezdését, megállapítása szerint ugyanis a kórházi kezelés indoka valótlan, az kizárólag azt célozta, hogy az ítéletet ne lehessen végrehajtani.

A törvényszék a honlapján megjelent, Póta Péter sajtószóvivő által jegyzett közleményben azt írta: a végzés nem jogerős, de előzetesen végrehajtható.

Utalt arra: a Fővárosi Törvényszék 2012. március 20-án kihirdetett jogerős ítéletét követően intézkedést rendelt el a büntetés végrehajtásának biztosítására, ennek keretében arra kötelezte D. Roland elítéltet, hogy kétnaponta jelentkezzen a lakhelye szerint illetékes kerületi rendőrkapitányságon.

A sorozatszínész védője 2012. április 4-én beadványt juttatott el a bírósághoz, mely szerint D. Roland állandó kórházi orvosi kezelés alatt áll, ezért nem tud eleget tenni a fenti kötelezettségének. A bíróság a beadvány ellenőrzésére igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki az ügyben.


Mint írták, az orvos szakértő megállapította, hogy az elítélt nem szenved az életét közvetlenül veszélyeztető betegségben, és kórházi felvétele is alapos ok hiányában, valamint orvosi szempontból szükségtelenül történt.
A bíróság erre tekintettel megállapította, hogy "a kórházi kezelés indoka valótlan, orvosi ok hiányában a kórházi tartózkodása kizárólag a szabadságvesztés büntetés végrehajtása alóli kibúvást célozza".

"Mivel az elítélt a biztosítási intézkedés szabályait a fenti okok alapján tehát többször megszegte, a másodfokú bíróság a kiszabott szabadságvesztés végrehajthatóságát nem látta biztosítottnak" - áll a közleményben.

A Blikk csütörtökön azt írta: pszichiátriáról, bilincsben szállították a Nagy Ignác utcai börtönbe a színészt. Damu Roland önként nem jelentkezett a rendőrségen, ezért volt szükség a kényszerre.

Damu Roland sorozatszínészt március 20-án jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét. Első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől a sorozatszínészt, akit akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek. A törvényszék jogerős ítéletében a személyi szabadság kétrendbeli megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot.

Damu Roland ügyvédje az ítélet kihirdetése után elmondta, hogy az ítélet kézhezvétele után eljárásjogi és "anyagi jogi hiányosságok" miatt a Kúriához fordulnak, és benyújtják a rendkívüli perújítási és felülvizsgálati kérelmüket.

A törvényszék jogerős döntése szerint Damu Roland a börtönbüntetés letöltésének megkezdéséig a bíróság engedélye nélkül nem hagyhatta el Budapest területét, és kétnaponta jelentkeznie kellett a XI. kerületi rendőrkapitányságon. Ez utóbbi döntés ellen Damu Roland és ügyvédje fellebbezett, ám ennek nincs halasztó hatálya.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez április 5-én eljuttatott közleményében azt írta, hogy megküldték az elítélt ismert címeire a szabadságvesztés megkezdésére szólító felhívást.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. kiokushyn 2012. április 21. 15:46
  „Már írtam, de valahogy feljtös lett:Stokle muklénak is adtam volna jó pár évet, ha nem többet!”
 • 24. t680822g 2012. április 21. 01:53
  „Remélem Roland, már elvették a szűzességedet, ami késik nem múlik...”
 • 23. Tömeg 2012. április 20. 14:09
  „Megérdemli a sorsát!
  Vert, erőszakolt, börtönbe vele! Nincs kivétel senkinek!”
 • 22. xilinx 2012. április 20. 13:23
  „És????? Ennyi?????
  Ha ez tényleg így van, akkor célszerű lenne kifizettetni vele a kórházi "ellátás" költségeit, a hatósági kényszerintézkedés és a szakértő kölségeit (már milliós tétel körül járunk...), megvizsgálni az orvos részéről felmerülő hanyagságot/szándékosságot, valamint Rolandunk ellene hatósági eljárás akadályozása, hatóság félrevezetése címén újabb eljárást indítani...
  Persze tudom, hogy ez már minimum kimerítené a rasszizmus és a félelemkeltés fogalmát...”
 • 21. kiokushyn 2012. április 20. 12:04
  „Stokle muklének is ennyit kellett volna”
 • 20. igazságkereső 2012. április 20. 11:01
  „Rendkívüli perújítási és felülvizsgálati kérelmet egy jogerős ítélet után akkor lehet benyújtani, ha az ítélet kihirdetése és jogerőre emelkedése után olyan új adat kerül birtokába az ügyvédnek vagy az elítéltnek, amely ismeretében jelentős változtatás remélhető a korábban kiszabott ítéletben! Bizony be lehetne fejezni a színészi teljesítményt is a bíróságon, mindenki más megkezdi hasonló eset kapcsán kiszabott ítéletének letöltését! Nem kellene talán "játszadozni" a bíróság ítéletével, előfordulhat ugyanis, hogy a bíróság megelégeli ezt a szándékos időhúzást és ítéletének folyamatos ügyvédi felülbírálatát és egy kapcsolódó törvényi alapján még hozzá is tehet esetleg néhány évet! Férfiasan vállalni kell tettének következményeit és meg kellene tanulnia uralkodni idegei és érzelmei felett!Ez is férfias dolog lenne, hatásosabb mint egy hölgy megverése!!”
 • 19. egybek 2012. április 20. 07:21
  „Végre oda került, ahová való!!!!
  A Damu tettét elbagatellizáló hozzászólók jellemzően férfiak, akiknek simán belefér egy "nem akarom d....gás" valamint 1-2 pofon.
  Írjátok ki magatokra, hogy minden nő messziről láthassa! Ha meg párkapcsolatban vagytok részvétem a szenvedő alanynak!
  EZÉRT A TETTÉÉRT ÉPPEN ENNYIT ÉRDEMEL A ROHADÉK!!!”
 • 18. Buvana 2012. április 20. 07:19
  „Kamu Roland hazudik ez világos mint a nap! Odabent majd megkapja a kis droidja legalább az adót!!”
 • 17. Mozimasiniszta 2012. április 19. 20:13
  „Annyira hiányójuk eztán a művészettyit, nekije ami van , ha mink nem is a pereputtya élvezheti , ha előaggya a művészettyit, ami van nekije ! (Gugyerák után, szabadon)
  mellesleg ripacsnak is gyenge”
 • 16. klacc 2012. április 19. 19:46
  „Egyszer pár éve már kapott egy felfüggesztettet szintén egy barátnője megveréséért, úgyhogy nem ez volt az első, már büntetett előéletűnek számít, ráadásul hasonló cselekmény miatt ítélték már el, nem tanult belőle. Ráadásul ez három cselekmény volt, tehát halmazat, ha külön-külön követte volna el bármelyiket, akkor is kaphatott volna ennyit. És Stohl cselekményével össze sem lehet hasonlítani, már csak azért sem, mert az egyik gondatlan cselekmény (sajnos a jogszabály hiányossága miatt még akkor is, ha bódultan követte el), a másik pedig szándékos. Én se értek sokat ezekhez a dolgokhoz, de azért nem mindegy!”
 • 15. t680822g 2012. április 19. 19:27
  „Remélem már ma este olyan cellába teszik, ahol lesz szex is :-))”
 • 14. mango1 2012. április 19. 17:07
  „épp ideje hogy meg kezdje a börtönbüntetését-----reméljük hasznára válhat és ha kijön többet ilyet nem csinál---hülyének teteti magát---ha kijön lehet hogy az lesz---folytathatja a megkezdett kezelést-”
 • 13. Queenmargareth 2012. április 19. 17:07
  „itt a lényeg az erőszak volt a verés, ütlegelés!!!és, ha még pszichológust sem tudott lefizetni, bőven megérdemli a börtönt.

  Mindenki lefizethető........”
 • 12. Mil 2012. április 19. 16:41
  „Ez nem egy "klasszikus" nem erőszak volt, ezt a bíróság is hangsúlyozta, ezért kapott "csak" 4.5 évet a 7 helyett. A 7 az igen durva lett volna, amikor gyilkosok, rablók kapnak 10 egynéhány évet. Egyébként állítom, ennyi erővel a fél férfi lakosságot el lehetne itélni.. Vagy legalábbis elég sokat. Én nem mondom hogy ne kapjon semmit, de sztem ez sok. Hacsak nem volt már korábban ügye.”
 • 11. smalltown 2012. április 19. 16:32
  „6
  nem tudjuk mi tortent, de azert egy no megeroszakolasa nem annyi, hogy "meg...ta úgy hogy akkor az éppen nem akart.. " ....”
 • 10. Qllancs 2012. április 19. 16:30
  „Nem kell ehhez orvosi szakértő, mindenki tudja csak a sztárügyvéd a próbálta hülyére venni a bíróságot. Meg közben találtak 3 tanút --aki ezt-azt látott ??? Ugyan már !--azok is kirekesztettek --pénzért még a csillagokat is lehazudják az égről.
  Szerintem is sok a 4 év börtön , de példát statuáltak a népnek, a női-mozgalomnak.
  Ha ez ennyi --a stholé --miért CSAK annyi ????? Ez a bünti --sok, a stholé--kevés !!!”
 • 9. Zotya100 2012. április 19. 16:26
  „Biztos, hogy a csaj hazudott! Bár Damut én sem bírom, szerintem ezt nem érdemelte.
  Sajnos ez a kamu-nemi erőszak vád óriási fegyver a nők kezében, a vérszomjasabbja él is vele, ha teheti.
  A tyúk korábban többeknek mondta, hogy tönkreteszi, hát most sikerült is neki.
  A büntetés pedig összehasonlítva Stohléval, - röhejes!”
 • 8. sylvi69 2012. április 19. 15:37
  „Az "anyagi jogi hiányosság" azt jelenti, hogy gyakorlatilag nincs megalkotva még a magyar jogban olyan jogszabály, ami alapján fel lehetne menteni Damu Rolandot. A Kúria pedig a Legfelsőbb Bíróság.”
 • 7. USB 2012. április 19. 15:20
  „a kórházi kezelés indoka valótlan, az kizárólag azt célozta, hogy az ítéletet ne lehessen végrehajtani. Lehetne még kutakodni a pszichiátriákon hasonló ügyekben! Büntetni a felvevő szakorvost(könnyű kamu diagnózist adni-pénzért(a mi pénzünkért))”
 • 6. Mil 2012. április 19. 15:12
  „Nem bírom a Damut, de sztem sokat kapott. Nem veszélyes ember, csak a pofája nagy. Sztem első körben elég lett volna nekl vmi felfüggesztett. Azért mert párszor megpofozta a csaját, meg meg...ta úgy hogy akkor az éppen nem akart.. Ezért 4.5 év?? Sztem betojt volna ő már a felfüggesztettől is. Így csak viszi az adóforintokat.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasként a kifutón: 83 éves a legidősebb szupermodell

Mai napig divatbemutatózik, és nem érdekli, ki mit gondol. Daphne Selfe a világ legidősebb… Tovább olvasom