Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Zimbabwe a Cecilt megölő amerikai vadász kiadatását kéri

Zimbabwében akarják felelősségre vonni a férfit, mivel megsértette az ország törvényeit.

Zimbabwe kérni fogja annak az amerikai fogorvosnak a kiadatását, aki orvul megölte Cecilt, az ország népszerű állatát - jelentette be pénteken a vadvédelmi miniszter.

Oppah Muchinguri hararei sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy Zimbabwében akarják felelősségre vonni a férfit, mivel megsértette az ország törvényeit. "A rendőrségnek meg kell tennie az első lépéseket a főügyész felé, aki az amerikaiakhoz fog fordulni. A folyamat elkezdődött" - hangoztatta.

"Sajnos már túl késő van ahhoz, hogy letartóztassuk a külföldi orvvadászt, mivel már visszatért hazájába. Felszólítjuk az illetékes hatóságokat, hogy adják őt ki Zimbabwének, hogy elszámoltatható legyen" - mondta az illetékes.

A folyamatban lévő vizsgálatok azt mutatják, hogy ezt az orvvadászatot jól megszervezték, és jól megfizették - tette hozzá Muchinguri.

A zimbabwei hatóságok és a természetvédők szerint az oroszlánt, a Hwangei Nemzeti Park büszkeségét július elején egy éjszaka egy gépkocsi által húzott állattetemmel csalogatták ki a védett területről. A magánterületre csalt ragadozót az íjjal vadászó Mark Palmer amerikai fogorvos megsebesítette, de a sebzett állattal csak 40 órával később, puskával végzett, miután sikerült újra ráakadnia. A jeladós nyakörvet, amelyet az oxfordi kutatócsoport tett fel az oroszlánra, megpróbálták megsemmisíteni, ám mivel ez nem sikerült, levágták az állat fejét, a tetemet pedig megnyúzták. Az állat illegális kilövéséért állítólag 50 ezer dollárt fizetett.

Az arizonai székhelyű, külföldi vadászatokat szervező Safari Club International illetékese csütörtökön bejelentette, hogy Mark Palmer tagságát felfüggesztette a zimbabwei oroszlán megölése miatt. "Elítéljük a törvénytelen és etikátlan vadászati praktikákat, csak a törvényes vadászati szabályokat támogatjuk, és azokat, akik betartják ezeket a szabályokat - közölte a szervezet, amelynek világszerte 47 ezer tagja van.

Az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a minnesotai fogorvos az oroszlánt összeesküvés részeként ölte-e meg, amelynek résztvevői megpróbálják kijátszani a vadállatok illegális kereskedelmére vonatkozó amerikai törvényt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldobta a babát, hogy elkapja a menyasszonyi csokrot

Hagyomány, hogy az ifjú ara az esküvőn eldobja a csokrát, és aki elkapja, az megy legközelebb… Tovább olvasom