Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

SZTE összegyetemi nyílt nap: február 7.

Szeged - Mindent tudni akarsz a felvételiről? Kíváncsi vagy, mit ér a diploma? A Szegedi Tudományegyetem február 7-i összegyetemi nyílt napján a helyed!
 Szülői értekezlet

Miért Európa 8. legjobb egyetemi városa Szeged? Erre a kérdésre is válaszol az SZTE oktatási rektorhelyettese, Karsai Krisztina. A professzor a februári összegyetemi nyílt nap szülői értekezletnek nevezett tájékoztató előadásában azt részletezi, hogy az oktatáson, kreditgyűjtésen vagy a duális képzés lehetőségén kívül milyen szolgáltatások – juttatások, ösztöndíjak, idegen nyelvi és kulturális programok, munkavégzési lehetőségek – támogatják a Szeged egyetemén tanulókat. Az oktatási rektorhelyettes válaszol minden kérdésre. Megszületik a válasz arra is, hogy a továbbtanulóknak miért érdemes a szegedi egyetemet választaniuk.

Matek? Töri? Biosz? Fizika? „Ha kedvenc tantárgyad alapján akarsz infót kapni arról, hol tanulj tovább, a válasz ugyanúgy a Szegedi Tudományegyetem, mint ha már tudod, hogy a legjobb orvosi, tanári vagy éppen jogászdiplomát adó felsőoktatási intézményt keresed." Erről minden középiskolás maga is meggyőződhet, ha bekapcsolódik a Szegedi Tudományegyetem felvételizőknek szóló tájékoztatási folyamába.

Az SZTE szakkínálatáról, a megszerezhető végzettségek tárházáról, az itt kiadott diploma munkaerő-piaci értékéről is begyűjthető minden információ a február 7-i összegyetemi nyílt napon. A szegedi egyetem kinyitja kapuit: február első szombatjának délelőttjén a továbbtanulást tervező diákokat, a döntésre áment mondó szülőket és az újdonságokra kíváncsi pedagógusokat várják az SZTE úgynevezett központi épületébe (Szeged, Dugonics tér 13.).

A legfrissebb felvételis információkról is szó esik a szegedi összegyetemi nyílt napon. Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja mellett a hallgatók „jólétét" szolgáló egységek is bemutatkoznak. De olyan gyakorlatias segítséget is igénybe vehetnek az ide betérő középiskolások, mint például a felvételi lap kitöltése. A kari nyílt napok sorát záró február 7-i összegyetemi nyílt nap részletes programja és sok más hasznos felvételi tipp is olvasható a Szegedi Tudományegyetem továbbtanulóknak összeállított honlapján: www.u-szeged.hu/felveteli.

A Szegedi Tudományegyetem szakjairól és a diplomás munkalehetőségekről is tájékoztatják a felvételire készülőket a nyílt napon. Fotó: DM
A Szegedi Tudományegyetem szakjairól és a diplomás munkalehetőségekről is tájékoztatják a felvételire készülőket a nyílt napon. Fotó: DM

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáknyelven szólni a Z-generációhoz

Magas színvonalú a szegedi egyetemi képzés, jól hasznosítható az itteni diploma, Szeged pedig a fiatalság számára kitalált, izgalmas város. Tovább olvasom