Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Teljesítette vállalását az SZTE Kutatóegyetemi Kiválósági Központja

A 2010-ben indult, 95 százalékos támogatású projekt öt elemből állt és minden vállalást teljesítettek a mintegy 3 milliárd forintos projektben.
Sikeresen befejeződött a Szegedi Tudományegyetem Kutatóegyetemi Kiválósági Központjának munkája, minden vállalást teljesítettek a mintegy 3 milliárd forintos projektben - mondta el a pénteki zárókonferencián Rácz Béla általános rektorhelyettes az MTI-nek.

Rácz Béla kifejtette: a 2010-ben indult, 95 százalékos támogatású projekt öt elemből állt. A legfontosabb célja az volt, hogy a kutatóegyetemek nemzetközi versenyében a versenyképességet biztosítsa, a tudomány és az oktatás területén egyaránt. Most már számos nemzetközi intézet minősíti a felsőoktatási intézményeket, és a felsőoktatás minden mozdulata, a hallgatók-oktatók létszáma, eredményei, publikációi egy éven belül megjelennek egy listán, amely az adott intézmény jövőjét befolyásolja. Erre kiemelt figyelmet kell fordítani – mondta a rektorhelyettes. A projektben vállalt feladatok, köztük a fiatal kutatók útra indítása, új tudományos eredmények előállítása és publikációja, valamint megismertetése a közönséggel is feladat volt, ami sikeresen befejeződött. A publikációk száma lényegesen nőtt - tette hozzá.

Az öt interdiszciplináris alprogram – a szuperlézer alprogram, a kémia, agyagtudomány, gyógyszerkutatás alprogram, a molekuláris biológia, genetika, orvostudomány alprogram, a környezettudomány, energetika alprogram és az információs társadalom alprogram – a nemzetközi kutatás élvonalába tartozik. Mindezek szellemi potenciáljának, valamint kutatási infrastruktúrájának fejlesztése elősegítette a nemzetközi kutatási térségbe való becsatlakozást, valamint a kapcsolódó innovációs programok sikeres lebonyolítását - magyarázta a professzor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 éves az egyetemi sajtó - kiállítás és könyvbemutató

Két részből álló tárlat nyílt a szegedi egyetem ifjúsági szervezeteinek és a hozzájuk kötődő újságoknak a történetéről. Tovább olvasom