Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

És tessék! Leaszfaltozták a kerékpárút hiányzó szakaszát

Szeged - Rendbehozták, leaszfaltozták a hiányzó, ötméternyi kerékpárútszakaszt a Boldogasszony sugárút és az Oldal utca kereszteződésben.
- A szegedi Boldogasszony sugárút és az Oldal utca kereszteződésben lévő hiányos aszfaltburkolatról alig három hete számolt be a delmagyar.hu Tudósító rovata. És íme: június 17-én, pénteken szorgos munkáskezek rendbehozták az ötméter hosszúságú, rendezetlen területet - írja elektronikus levelében olvasó-tudósítónk.

Leaszfaltozták a kerékpárút hiányzó szakaszát. Fotó: Tudósító (galéria)

Persze ott van még a Hősök kapuja előtti "idétlen" helyzet: a lámpa előtt készült felvételek egyikén is látható a kerékpározó tanácstalansága: maradjon itt a véget érő bicikliút sávjában, vagy ugrasson fel a virágágyáson keresztül a járdára? Sokan az utóbbit teszik a következő fotó tanúsága szerint...

Menjek vagy maradjak? Fotó: Tudósító (galéria)

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. maci52 2011. június 22. 17:15
  „21.tévedsz,Szegeden botkafalván a zebra a bicikliseké,autósoké.,kisteherautóké,a szegedi rendőrök nem is merik megszagolni a biciklisek seggét,inkább átmennek a túlodlra ,kirakatot bámulni.A gyalogosok biztonságosan az autópályán ill, a főútvonal szélén közlekedhetnek.”
 • 23. vuk 2011. június 20. 23:25
  „20. morzso 2011.06.20. 19:18
  Ezt eddig is tudtuk. valami uj info esetleg?”
 • 22. atomboy 2011. június 20. 21:18
  „21. eleonóra
  Mutatas meg azt a reszt. Mert en hiaba keresem meg, nincs olyan, hogy le KELL szallni. Az van oda irva, hogy akkor van elsobbseguk, ha leszallnak. Ha meg nem szallnak le, akkor nincs. Nagyon nem ugyanaz...”
 • 21. eleonóra 2011. június 20. 20:40
  „19.vuk
  Zebra a gyalogosoké ! Biciklivel nem , csak azt tolva szabad áthaladni.
  Bővebbet az alábbi linken lehet találni.
  http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf”
 • 20. morzso 2011. június 20. 19:18
  „Kerékpárral közlekedni:

  - a kerékpárúton
  - vagy a kerékpáros menetiránya szerinti jobb oldali kerékpársávon kell.

  Ha ilyen nincs, akkor:
  - a leállósávon vagy az útpadkán (feltéve ha kerékpározásra alkalmas), illetőleg - az út- és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik -, a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton és úttest jobb széléhez húzodva kell közlekedni.

  Lakott területen lévő olyan úton, amelyen az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, ott a kerékpárral közlekedő, továbbá a lakott területen belül főútvonalon, ahol a 12 év alatti gyermekek közlekedése tilos, ott a gyermekeknek kerékpárral a gyalogosforgalom zavarása nélkül legfeljebb 10 km/h sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

  A kerékpárúton a közlekedés kétirányú, a kerékpárral egymás mellett is szabad haladni, de nem szabad sem a szembejövő, sem az előzni szándékozó többi kerékpárost akadályozni.

  A gyalog- és kerékpárúton a kerékpáros a gyalogos forgalmat nem akadályozhatja és nem veszélyeztetheti.

  Ha az út mellett, annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki a kétkerekű kerékpároknak a kerékpárúton vagy a gyalog- és kerékpárúton kell közlekedni. Ha a lakott területen a nem főútvonalként megjelölt út mellett annak vonalvezetését követve kerékpárutat vagy gyalog- és kerékpárutat jelöltek ki és az úton kerékpár nyomot is kijelöltek - ha a közúti jelzésekből más nem következik - a kétkerekű kerékpárok az úttesten is közlekedhetnek.

  Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

  Kerékpárral NEM SZABAD:
  - lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni, vagy megfordulni, továbbá,
  - a kerékpárútról a vele párhuzamos útra bekanyarodni.
  A kerékpárosoknak a kerékpárról le kell szállnia és azt TOLVA - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.
  Egyéb helyen a kerékpárral is meg kell tartani az általános közlekedési szabályokat.
  A kétkerekű kerékpáron 16. életévét betöltött személy szállíthat 10 évnél nem idősebb, a kerékpárt nem hajtó utast a kerékpár pótülésén. Kettőnél több kerekű kerékpáron 17. életévét betöltött személy szállíthat a kerékpárt nem hajtó utast.
  Kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályokban meghatározott lámpákkal ki kell világítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.

  TILOS:

  - főútvonalon 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni,
  - elengedett kormánnyal közlekedni
  - kerékpárt más járművel, illetve állattal vontatni,
  - kerékpárral állatot vezetni,
  - kerékpáron oldalra, előre vagy hátra 1 m-nél hosszabban kinyúló, a vezetőt a vezetésben akadályozó vagy a személy- és vagyonbiztonságot egyébként veszélyeztető tárgyat szállítani,
  - kerékpárhoz oldalkocsit, valamint egyéb vontatmányt kapcsolni, kivéve kerékpár-utánfutót, amely kétkerekű és két nyomon haladó, szélessége legfeljebb 70 cm, össztömege legfeljebb 70 kg lehet.”
 • 19. vuk 2011. június 20. 16:37
  „18. Herli 2011.06.20. 15:41
  Ideznel olyan jogszabalyt ami tiltja ezt?”
 • 18. Herli 2011. június 20. 15:41
  „A felső képen én azt látom, hogy a bicajos simán a zebrán teker, ami szabálytalan.”
 • 17. vuk 2011. június 20. 13:51
  „16. joy 2011.06.20. 13:18
  Vagy mondjuk nem lenne baj, ha akinek van kreszvizsgaja, az be is betartana :)
  Sot meg jobb lenne, hogy akik felelosek az utak kialakitasaaert, azok szabalyosan csinalnak.
  Esatobbi”
 • 16. joy 2011. június 20. 13:18
  „Nem ártana egy dolog:
  MINDEN egyéni járművel közlekedést kresszvizsgához kötnék.
  Az általános iskolai kötelező tantárggyá tenném a KRESz-oktatást!”
 • 15. vuk 2011. június 20. 12:16
  „Vajon mennyivel lenne egyertelmubb egy pici sregan balra mutato nyilacskaval a felfestes fele, es a ferde csikozas helyett egy nagy biciklis piktogrammal a kozepen?
  Ahogyan azt a szabalyos felfestes megkovetelne..”
 • 14. morzso 2011. június 19. 22:14
  „12. Vega

  bocsánat most nézem, hogy sajnos általánosítottam ... igen igazad van, hogy sok kerekesnek van jogsija elvileg ismerik a kresz-t ... sokan még se tartják be a szabályokat ... én azt látom, hogy mindenki rohan mindenki átnéz mindenkin nem törődik senki senkivel TISZTELET A KIVÉTELNEK azért van sok pozitív tapasztalatom is szerencsére :)”
 • 13. atomboy 2011. június 19. 22:11
  „12. Vega
  Nem kell irni, eleg ezt belinkelni, a tovabbiakban is:
  http://www.youtube.com/watch?v=06KOfb7zY0A”
 • 12. Vega 2011. június 19. 21:35
  „10. morzso 2011.06.19. 18:55
  "itt alapvető probléma mindig, hogy nem tudják a kedves bicajos társak a KRESZ -t"

  sajnos ezen a kommentfelületen csak 3000 karakter a határ, pedig én neked 300000000000000000000 karaktert tudnék irni azokról, akiknek hivatalos papirjuk van arról hogy tudják a kreszt, és mégsem tartják be:(
  különben nekik is ugyanannyiba kerül egy kresz könyv, csak hát egy nagy dobozban ücsörögnek ergo náluk van az igazság, miközben azt hiszik európaiak.”
 • 11. atomboy 2011. június 19. 20:32
  „7. D-dog
  Lehetne kiegeszito zold a kerosoknak, amikor a villamos atmegy, de ne felejtsd el, hogy pont akkor kelnek at a gyalogosok a zebran.”
 • 10. morzso 2011. június 19. 18:55
  „nekem semmi bajom ezzel a megoldással .... itt alapvető probléma mindig, hogy nem tudják a kedves bicajos társak a KRESZ -t ezen nincs mit vitázni ..... bizonyára nem teljes, de ajánlani tudom ezt a kis összefoglalót: http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

  ( különben 1200!! ft egy KRESZ könyv)”
 • 9. CsImre 2011. június 19. 18:32
  „6. bogos:

  Nem egészen olyan lett, amilyenre kérték, aztán az újrafestésnél még inkább átbarmolták. A városi és a rendőri propagandával szemben nincs mit tenni.

  7. D-dog:
  Lehetne kiegészítő lámpa, szélesebb kerékpársáv is, meg akármi, dinamikus biciklis is lenne hozzá. Csak nincs senki, aki ezzel foglalkozna. Az csoda, hogy ezt a nyugaton totálisan elterjedt, és bevett forgalomtechnikai eszközt alkalmazták, még ha ilyen elfuserált módon is.”
 • 8. queenmargareth 2011. június 19. 18:04
  „nem nevetséges, lehet, hogy más alvállalkozó csinálta meg és azért lett kész”
 • 7. D-dog 2011. június 19. 17:31
  „egyszerű, ha kevés autó van mögöttem, jelzek, hogy haladjanak és akkor simán átérek utánuk amíg zöld van. ha sok, akkor meg bemegyek eléjük és megvárnak ők, mást nem nagyon tudnak tenni. annyira nem vészes az helyzet. itt pl. szerintem simán lehetne kis kiegészítő lámpa, ami a bacjosoknak hamarabb engedi a kikanyarodás, és akkor még az autók előtt ki tudnak fordulni, ugyanis ha jól emlékszem, a villamost is hamarabb engedi mint az autókat és akkor már nincs keresztbeforgalom. csak persze ehez dinamikus brigások kellenének.”
 • 6. bogos 2011. június 19. 16:32
  „Mintha valahol azt írták volna, hogy a kerékpáros szervezetek kérésére lett így kialakítva a Hősök kapja előtti rész. Hát ezek szerint a kerékpárosok se ismerik saját szervezetük által képviselteket vagy tényleg csak egy-két ember van ezen szervezet mögött és semmi tömegbázis?”
 • 5. lukrecia 2011. június 19. 16:31
  „1 : mifele 3 het ?????
  Tavaly ota ott hagytak a teruletet. Meg akkor szoltam a melosoknak, hogy be kene fejezni, azt mondtak majd az oldal utcaval megcsinaljak. Na azzal sem sikerult.
  Az onkormanyzatnal felsem tunt az atvevonek.!!!!!!!!!!!!!!!1”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A veteránjárművek szerelmesei találkoztak Mindszenten - galériával

Immár harmadik alkalommal találkoztak egymással a veteránjárművek szerelmesei a mindszenti strandon. Tovább olvasom