Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ez már több mint vandalizmus!

Szeged – A 2-es villamos korlátja „újratöltve": közel két hónapja már beszámoltunk a „védmű" sanyarú sorsáról. Olvasó-tudósítónk, azonban most másra is gyanakszik, mint értelmetlen erőfitogtatásra!
Kidőltek a 2-es villamos biztonsági korlátai. Fotó: Olvasót-tudósító | Balogh Dávid (galéria)

„Lassan két hónapja, hogy először küldtem Önöknek fotókat a 2-es villamosvonal mentén található új korlátok megrongálásáról. A kivitelező nagyon bölcsen még mindig nem cserélte ki a meggörbített 'vasakat'. Ám, amit ma láttam a Makkosházi körúti megállóban, az már több mint vandalizmus, szerintem. Ez már kivitelezői hiba, kontárság, építkezés magyar módra. Ennek a korlátnak, különösen ott meg kellene védenie minket, utasokat a villamostól. Ugyanakkor a várakozók joggal 'lakják be' azonnal a 'védművet', amelyre pompásan lehetne támaszkodni. Már ha rendesen le lenne betonozva. De ilyen módszerrel, ilyen mélyre már egy paprikapalántát sem ültet el nagyapám a kiskertben. Így is komoly csúszásban van a kivitelezés, nem értem, miért nem törekednek arra az ott dolgozók, hogy egyvalamit egyszer, de valóban jól csináljanak meg. Most ott gyakorlatilag kezdhetnek mindent újra. És közben – ez már tényleg csak mellékszál – zokogunk azon, hogy nincsenek rendes szakmunkásaink. Biztos vannak. Külföldön..." – írta levelében olvasó-tudósítónk, Balogh Dávid.

Kidőltek a 2-es villamos biztonsági korlátai. Fotó: Olvasót-tudósító | Balogh Dávid (galéria)


A képeket látva nekünk Antoine de Boulay gróf bonmot-ja jutott eszünkbe: „Ez több, mint bűn: ez hiba."

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Mignon 2011. október 19. 13:13
  „El-, es meghajlitott korlatokat vilagszerte lehet latni.

  (en, mar lattam olyan korlatot is, amelyikre csomo volt kötve)”
 • 43. deszkás 2011. október 19. 12:34
  „NANEMAA! Pontosan az ilyeneknek (neked) találták ki a panelt. Ne lehessen szétverni. Gratulálok hozzá.”
 • 42. macs 2011. október 19. 12:00
  „Javaslom, hogy ami köztéren van, azt több méteres betonba állítsanak, acélból, ütésálló/golyóálló üvegből készüljenek és minden pad, szemetes, utasváró mellé állítsanak őrt. A frissen kiültetett fákat és bokrokat is őrizzék.
  Sose értettem meg, hogy egyesek miért gondolják azt, hogy ami az utcán van, azt szét lehet barmolni?”
 • 41. nanemaaa 2011. október 19. 10:06
  „A fotók számomra meggyőzőek. Az oszlopoknak nincs rendes alapja, a betonban meg nem volt cement. Sz@rból meg nem lehet várat építeni. Szerintem ez legalább rámutat arra, hogy átvétel előtt érdemes kicsit a máz alá nézni, magyarán valamiféle normális próbaterhelésnek alávetni a szerkezeteket.
  Az, hogy építés során mindenki ott <moderálva> ("spórol") ahol tud, nem újdonság. Az, hogy ez nyilvánosságot is kap, már inkább.”
 • 40. szandokán 2011. október 19. 09:50
  „Zé0 . Nem mondta senki,hogy mindenhol kidöl a korlát. Én a 61 kilómmal majdnem átestem rajta korláttal együtt!”
 • 39. Horthyszobor 2011. október 19. 09:42
  „Rosszul latja mindenki ezt a problémát! Az erre járó hóhért én sebességgel közlekedő TGV menetszele okozza ezt a problémát. Le kellene mar állítani a Szeged Párizs gyorsjaratot. :)”
 • 38. Zé0 2011. október 19. 09:31
  „Most komolyan: ez a kivitelező hibája? Én annak a korlátnak nekidőltem, miközben a buszra vártam, és meg sem mozdult a közel 100 kilómtól. Nehogy már néhány túl erős is marha miatt másfél méteres betonba kelljen tenni a korlátot! A célja elsősorban az, hogy figyelmeztesse az embereket, hogy ne menjenek a sínekre, nem pedig az, hogy akkor is megálljon, ha csoportosan nekiszaladnak!
  Emberek, azért ne mindenért a kivitelezőt hibáztassuk már! Röhejes a levélíró is!”
 • 37. szandokán 2011. október 19. 09:29
  „Hányszor irjátok meg ugyanazt,”
 • 36. Moon 2011. október 19. 09:27
  „Kókányolás mesterfokon, és ehez társul az emberiség kreténebb fajtája.
  Alapeset az, hogy mindent tönkre lehet tenni. Jól látszik viszont, hogy ebben az esetben az oszlopok rögzítése annyira hitvány, hogy akár egy testesebb légy is bedönthetné ezt a tákolmányt.
  Amennyiben az oszlopokat egybefüggö betonlábazatba rakták volna akkor talán egy pár nappal tovább bírta volna a "kiképzést".
  Természetesen ez sem vandálbiztos, de mindenesetre minőségibb munka látszatát keltette volna.”
 • 35. Ebgondolat 2011. október 19. 09:07
  „A Vértói kereszteződésnél van egy tükör a villamosvezetők számára. Jó néhány hónapja be van törve! Gondolom az se a vandalizmusnak "köszönhető", hanem egyszerűen betört egy nekiszálló falevéltől....”
 • 34. rt0831 2011. október 19. 08:39
  „Mennyivel egyszerűbb lett volna a villamos helyett troli vonalat kiépíteni?
  Mindkét oldalt egy-egy buszsávval kiszélesítve gyorsabban és olcsóbban megoldható lett volna.”
 • 33. Kazikázmér 2011. október 19. 08:35
  „Ami itt Szegeden folyik, az már a kriminalisztikai lexikonban külön szócikket érdemelne. Ivászat, dajdajozás a boltok előtt, lopás, rongálás, Uniós pénzek felelőtlen elköltése, megépített majd szétvert Uniós kerékpár út, minőséget mellőző kivitelezés, felelősök nem keresése, találása, számolatlanul elköltött milliók propagandára /újságok, naptárak szóróanyagok/ egymás besározása. Volt egyáltalán olyan kivitelezés amelyik időben a kívánt minőségben, és gond nélkül elkészült! Ötletelés, félrevezetett emberek, megvásárolt szavazatok /pedagógusok, nyugdíjasok/ nem tudnám az összeset felsorolni, mert rámenne az egész délelőttöm. A remek panelprogram csapnivaló kivitelezése méregdrágán. Ez mind SZEGED. Lépni kéne már emberek mindenkinek! Ez a mostani eset már csak hab a tortán!”
 • 32. joy 2011. október 19. 07:26
  „A "villamosvárók"ba tegnap kezdték el beszerelni az üvegeket eddig egyikben sem volt.

  Sokan hiszik vandalizmusnak a hibás megoldások okozta "műveket".

  A beállók legtöbb helyen messze vannak a járművek első ajtójától ahol -elméletileg- föl kell szállni, így igen sokan -régi szegedi szokás szerint kevés az ülőke- a korlátnak támaszkodnak -ráülnek, esőben a váró oldalához dőlnek.
  A rosszul épített korlát görbül-kidől, a váró hibásan fölszerelt üvegfala megpattan-reped, kitörik.
  A rácsos gatyaszaggató ülőkék helyett 1*ű lóca kellene, és az egész várón körbefutó fa támaszték, hogy ne az üvegfal törjön!
  /Láttam hanyadt zuhanni az üvegfalnak dőlő nénét a Csillagtéren!/”
 • 31. papsajt 2011. október 19. 07:15
  „T. "30. butagyerek 2011.10.19. 06:07" , esetleg betonbunkert?
  Egyszerűen normálisan kellett volna megcsinálni!
  Ez egy látszat munka, sok pénzért, és csiga tempóban!”
 • 30. butagyerek 2011. október 19. 06:07
  „Ha hosszabb (mélyebb) és erősebb oszlopot, illetve nagyobb beton tuskót rakatott volna a munkát felügyelő tuskó akkor a vandál tuskó hiába próbálná rongálni.”
 • 29. DobóI 2011. október 19. 05:59
  „Magyar Bálint büszkeséget érzene: Létre jött az igazi liberális ember típus, merő szabadságérzetből nem alkot, hanem pusztít..”
 • 28. egyszegedi 2011. október 19. 05:57
  „Szerintem meg vandalizmus az egész. Először apránként "eltűntek" a kereszt korlátok, most meg végig lehet nézni a villamosvárókat is egészen a Csáky utcáig. Ki vannak törve az üvegek. Erre már ráfigyelhettek volna a rendőrök egypár éjszakai járőrözés alkalmával. Régóta folyik erre ez az éjszakai tudatos vandalizmus”
 • 27. gombika 2011. október 19. 03:26
  „Amíg csak fizetgetnek,addig csak dolgozgatnak!!!Ez jellemző:nem a minőség számít,hanem a mennyiség!!!”
 • 26. Satnya 2011. október 18. 23:36
  „A nyertes kivitelező véletlenül nem csehországi? Vajon kinek van családi és egyéb kötődése arrafelé....”
 • 25. ditta79 2011. október 18. 23:25
  „Inkább a Bem utcai óvoda előtti telket mutassák meg, amit parkolónak használnak az állomásra illetve pékségbe érkezők-a járdán közlekednek az autósok és az új járdát már tönkre is tették.Ott is legalább 4 alkalommal szedték fel a síneket is...és még lehet hogy felszedik...valahogy sosem sikerül...:S”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégeső zúdult Szegedre

Olvasó-tudósítónktól kaptuk a felvételt, amit a hirtelen Szegedre lezúduló jégeső elvonulása után készített házuk kertjében. Tovább olvasom