Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Először koncertezett Erdélyben a 100 Tagú Cigányzenekar

Marosvásárhely - Először lépett fel Erdélyben a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar, amely Marosvásárhelyen tartott nagysikerű koncertet.
A marosvásárhelyi Kultúrpalotában többször is állva tapsolt a termet zsúfolásig megtöltő közönség, amely a koncert első felvonásában magyaros és cigányzenét, szünet után pedig klasszikusok műveit élvezhette.

A Krónika című napilap szerdai tudósítása szerint a szinte háromórásra sikeredett előadás vége felé prímásai által valóságos show-t produkált a huszonnégy évvel ezelőtt verbuválódott, Buffó Rigó Sándor által vezetett zenekar.

A lap szerint az együttes prímásai mintha élő pacsirtákat engedtek volna ki hegedűjükből, amikor több hangnemben is megszólaltatták George Enescu román zeneszerző világszerte ismert Pacsirta című művét.

A koncert másik színfoltját a szatmárnémeti származású Horváth Jenő Eugen különszáma jelentette. A bő négy évtizeddel ezelőtt Marosvásárhelyen érettségizett hegedűművész első ízben tért vissza arra a színpadra, amelyen 1968-ban koncertezett legutóbb.

A zenekar szinte teljes felállásban érkezett Marosvásárhelyre. A színpadra azonban csak 68-an fértek fel, de ez mit sem csökkentett az előadás értékéből és látványából - írta a Krónika.

Az Új Magyar Szó című Bukarestben megjelenő napilapnak Buffó Rigó Sándor elmondta: nagyon régi vágyuk teljesült a hétfői fellépéssel, hiszen Erdélyben még nem muzsikáltak, de Marosvásárhely több kultúrát ötvöző jellege, valamint zenei hagyományai miatt is fontos volt számukra a koncert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint lesz egyesített magyar nemzet

Zenta - A szétszakított magyar nemzet egyesítésének jelentőségéről beszélt Orbán Viktor szerdán este… Tovább olvasom