Mese habbal, szülinappal

2020.04.29. 19:18

Hangzó élelmiszermesék és kreatív rajzpályázat

Már hangoskönyv formájában is elérhető a Nébih „Mese habbal, szülinappal” című élelmiszer-biztonsági mesekönyve. Napról napra a mese egy újabb fejezetével jelentkeznek, ezeket a szegedi Genéziusz Színház színművészeitől hallhatják a gyerekek.

K. A.

Forrás: NÉBIH

A Mese habbal, szülinappal élelmiszer-biztonsági mesekönyv elsősorban a 8–12 éves korosztály számára készült, akik akár önállóan is elmerülhetnek Lestyán Matyi történetében. Ezentúl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) új, hangoskönyv változatának segítségével a még nem iskolás gyerekek is megismerkedhetnek a főhős szivárványszínű születésnapi tortájának elkészítését kísérő kalandjaival.

A hivatal és a felolvasásban önkéntesen közreműködő szegedi Genéziusz Színház társulatának tagjai ezzel is szeretnék színesíteni a járványügyi veszélyhelyzet miatt otthon ma­­radó gyerekek és szüleik mindennapjait.

A mesekönyv hangos formában is elérhető.
Fotó: NÉBIH

Matyi története végigvezeti az olvasót a háztartási teendőkön a bevásárlástól az élelmiszer-tároláson át egészen az ételkészítésig, miközben felhívja a figyelmet a legfontosabb élelmiszer-biztonsági szabályokra is. Ezek betartásával megelőzhetjük, hogy a háztartásunkban készített élelmiszerektől megbetegedjünk, és ennek a koronavírus-világjárvány idején még nagyobb a jelentősége.

A mese hallgatásakor megszerzett tudást a gyerekek azonnal próbára is tehetik a könyvhöz tartozó játékos foglalkoztató füzet feladványainak megoldásával.

A Mese habbal, szülinappal hangoskönyv első fejezetei már elérhetők a Nébih közösségi média csatornáin, és naponta jönnek majd az új epizódok. A felvételek a hivatal YouTube-­csatornáján, valamint Ételt csak okosan! kampányának Gyereksarok oldalán később is visszakereshetők lesznek.

Ezzel párhuzamosan élelmiszer-pazarlásról szóló rajzpályázattal is jelentkezett a Nébih, erre 3–6. osztályos diákok je­lentkezését várják május 4-ig. A részletes felhívás a Maradék nélkül program honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!