Segítség a szájmaszkkészítő angyaloknak

2020.04.17. 10:43

Tápéról érkezett a kalapgumi

Suki Zoltán

Maszkkal hálálták meg a segítséget az angyalok.

Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Több száz szájmaszk készítésé­hez elég kalapgumit ajánlott fel a Szájmaszkkészítő angyaloknak a tápéi Miklós Mihály. A tápéi férfi korábban cipész volt, a felesége pedig felsőrészeket készített, de már csak javítással foglalkoznak, nem varrnak új cipőket. – Amikor a feleségemmel pakolásztunk itthon, akkor találtuk meg a kalapgumikat, és egyből tudtuk, hogy hol lesz a helye. Ráadásul a gumiért cserébe kaptunk két szájmaszkot is – tette hozzá.

Miklós Mihály időközben be­szélt egy volt kollégájával, és kiderült, hogy neki még több elfekvő kalapgumija van a raktárában, egészen pontosan egy zsáknyi van belőle. Ezekért éppen ma mennek a maszkkészítők Mihályékhoz.

Maszkkal hálálták meg a segítséget az angyalok.
Fotó: KUKLIS ISTVÁN

Vadidegenekből állt össze a Száj­maszkkészítő Angyalok nevű Facebook-csoport, akik teljesen ingyen készítenek védőmaszkokat Szegeden és máshol a megyében. Vittek már maszkot kórházaknak, a koraszülöttmentőknek és idősotthonoknak is. Mint megtudtuk, most éppen a vászonanyaggal állnak kicsit gyengén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!