Aktuális

2023.05.26. 12:00

Pünkösdi hétvége Ópusztaszeren

I. P.

Tavaly a szatymazi Vízhányó Zoltán lett a pünkösdi király. Archív fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A pünkösdi hétvégén a már hagyományos és népszerű attrakciókkal várja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark vendégeit. Május 28-án, vasárnap a Kalandos Emlékhely programsorozatban gyermeknapi elfoglaltságok, a Madármegfigyelési nap keretében többek között solymász és kutya engedelmességi bemutatót láthatunk. Másnap, hétfőn a legizgalmasabb eseménynek a pünkösdi királyválasztás ígérkezik, mely során látványos ügyességi lovas vetélkedőn mérettetik meg magukat az indulók, a „koronára” pályázók.

A programok közül még emeljünk ki párat: a Skanzenben élménypedagógiai játékok várják a családokat, főleg a gyermekeket a Szentes-dónáti szélmalomnál, de lesz arcfestés és csillámtetoválás, a közeli pályán lovasbemutató. Az egész nap látogatható nomád parkban X. századi tevékenységek és íjászat, a skanzenben, a puszta házában érdekes programok, a Látogatóközpontban filmvetítés, a felújítás alatt álló Rotundában pedig többek között multimédiás játszótér Legyen Ön is Árpád vezér! elnevezéssel, az Államalapítás, valamint a Szer monostora és települése című kiállítás csábítja a kíváncsiakat és a kikapcsolódni vágyókat.

Hétfőn a 11 órai lovasbemutató után 13 órától az ópusztaszeri iskolások pünkösdölője szerepel a műsoron a szentesi tanyában, a már említett látványosság, a pünkösdi király választása pedig 14 órától kezdődik a lovaspályán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!