Alföld

2009.07.21. 15:56

Napkollektor került egy gyulai háztömb tetejére

Gyula - A kollektorok jelenleg próbaüzem alatt állnak, a lakók úgy számolják, négy év alatt megtérül a beruházás összege.

Pályázati pénzből, önkormányzati támogatásból és a lakók hozzájárulásából került - a városban elsőként - napkollektor az egyik gyulai lakótömb tetejére.

Mindössze ötödébe kerül majd a melegvíz abban a gyulai lakótömbben, amelynek tetejére napkollektorok kerültek. A 16 millió forintos beruházás több mint felét pályázati pénzből, és az önkormányzat lakásonkénti ötvenezer forintos támogatásából sikerült megvalósítani.

- A saját forrás egy részét a lakásszövetkezet megtakarításából, valamint a szövetkezet által felvett hitelből finanszíroztuk, aminek törlesztőrészletét a lakók fizetik. Egy lakásnak négyzetméterenként 33 forint törlesztőrészletet kell fizetni öt éven keresztül. Eddig több mint ezer forintot fizettek a lakók a melegvíz köbméteréért, most ez az összeg 216 forintra csökken - mondta el a Független Hírügynökségnek Szabó István, a Gyulai Lakásszövetkezet elnöke.

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!