Autó

2012.08.05. 19:15

Így áll az Audi-beruházás Győrben: nézze meg videón a fejlesztéseket

Címkék#autó

Tekintsék meg, hol gördül majd le jövőre körülbelül 125 ezer Audi a győri gyártósorokról. Képgalériával.

Szeghalmi Balázs

Az Audi megaberuházását 2010 októberében jelentették be, 2011 júliusában helyezték el az alapkövet, idén májusban pedig a bokrétaünnepséget is megtartották.

Az új munkatársak képzésére 9 millió eurót költ(ött) az Audi; amikor nagyüzemben "beindul" az autógyártás 2013-ban, több mint 10 ezer dolgozója lesz az Audi Hungariának.

A beruházásról - amely egyébként lassan, de biztosan célegyenesbe érkezik - néhány adat: harmincnégy focipályányi területen épültek-épülnek az új csarnokok.


Videó: Cseh Róbert.


A karosszériaüzemben 620 robot segítségével folyik majd a termelés, míg a présüzem legnagyobb gépének súlya meghaladja az ötezer tonnát.

2013-tól az Audi kibővített győri gyárterülete 3,9 millió négyzetméter lesz, ebből 650 ezer négyzetméter beépítetté válik.

Naponta 500 gépjármű gyártását tervezik az új csarnokokban, vagyis évente 125 ezer Audi gördül le a kisalföldi gyártósorokról.


Fotók: Cseh Róbert.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!