Békés megye hírek

2019.05.18. 11:02

Akinek ilyen barátja van, annak nem kell ellenség

Jogosítvány nélkül vezetett, de nem akarta, hogy megbüntessék: jó ötletnek tűnt megadni barátja adatait.

Békéscsabán, a Mokry utcában, január 16-án 3.15 körül a rendőrök leállítottak egy személygépkocsit, majd ellenőrizték az autót és annak vezetőjét. A járművön nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, az autó vezetőjének pedig nem volt jogosítványa - írta a Police.hu.


A 19 éves férfi a helyszínen semmilyen igazolványt nem tudott átadni a rendőröknek, hanem adatokat diktált le nekik. Miután a rendőrök előállították, kiderült, hogy az egyik barátja személyes adatait adta meg. El akarta kerülni, hogy az engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt megbüntessék és eltiltsák a járművezetéstől, mert a történtek idején éppen autósiskolába járt, jogosítványt akart szerezni. Így azonban nemcsak szabálysértési eljárás, hanem büntetőeljárás is indult ellene, az utóbbi hamis vád gyanúja miatt.


A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait május 16-án továbbította a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!