Békés megye hírek

2019.05.06. 19:13

Talált egy mobilt, eladta az anyjának - nem gondolta, hogy baj lehet belőle

Mobiltelefont talált egy férfi Békéscsabán, a piac közelében. A készüléket másnap eladta - eszébe sem jutott, hogy baja lehet ebből, de a rendőrök felvilágosították.

Éjszakai szórakozásból tartott hazafelé egy férfi 2018. november 10-én hajnalban, amikor a nadrágja zsebében tartott mobiltelefonját elveszítette. A készülék hiányát csak másnap reggel vette észre, ekkor jelezte az esetet a rendőrségen. A nyomozás során kiderült, hogy a telefont a békéscsabai piac közelében megtalálta egy 21 éves férfi, aki hazavitte, majd másnap eladta az édesanyjának. Meg sem próbálta megkeresni a tulajdonost, vagy leadni a mobilt a rendőrségen - írta a police.hu.

 

M. Albert kihallgatásán elmondta, eszébe sem jutott, hogy baja lehet ebből, nem tudta, hogy a talált készüléket nem tarthatja meg.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a kevermesi férfi ellen jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 3-án átadta az ügyészségnek.


(nyitó képünk illusztráció - a szerk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!