Borfesztivál

2013.05.29. 13:50

Szegeden ciripelt a Tücsökraj

A Dóm téren, az utcazene fesztiválon a Maszkura és a Tücsökraj együttes szórakoztatta a közönséget. Ők hozták el a fesztivál hivatalos utcadalát is.

Mucsi Ágnes

Maszkura, azaz Bíró Szabolcs
Maszkura, azaz Bíró Szabolcs. Fotó: Mucsi Ágnes
A Szeged napi utcazenei fesztivál hangulatát a Maszkura és a Tücsökraj nevű együttes színesítette. A hat éve alakult zenekar egy órányi műsort játszott a Dóm téri közönségnek.

- Szerencsére jó időt fogtunk ki. A koncertünkön próbáltuk mind a hat év élményét összefoglalni. Vannak olyan számok, melyek kihagyhatatlanak, azokat természetesen eljátszottuk, és előadtunk a mi stílusunkra átgyúrt feldolgozásokat is. Hoztunk egy új számot is magunkkal, ami az utcazenei fesztivál hivatalos, címadó dala, Utcadal néven. A dalba zenés múltam sok apróságát, történését rejtettük el - mivel komoly utcazenei múlttal rendelkezem.

A frontember, Maszkura (vagyis Bíró Szabolcs) az erdélyi Marosvásárhelyről származik. 2005-ben költözött Budapestre, ahol először foglalkozott utcazenével. Ezután különböző DJ-kel állt össze, s végül megalakult a Maszkura és a Tücsökraj zenei együttes.

Maszkura (Bíró Szabolcs, ének), Földes Attila (dob), Laky Franz (billentyűsök), Boros Gábor (bőgő),  Kertész Csaba (gitár)
Maszkura (Bíró Szabolcs, ének), Földes Attila (dob), Laky Franz (billentyűsök), Boros Gábor (bőgő), Kertész Csaba (gitár)

A Maszkura és a Tücsökraj zenei témái általában Bíró Szabolcs saját élményei. Gyerekkori, megtörtént vagy jelen dolgok, szerelmi történetek, italozási történetek és a gitáros évek felejthetetlen élményei.

- A koncerteken általában kalapban lépek fel. 2001 óta hordok kalapot. Korábban pár ismerősöm járt Amsterdamban, ahonnan hoztak nekem párat. Volt, ami teljesen rám passzolt, egy 1818-as veigar kalap, amit sajnos 2006 körül egy buszon elhagytam. Azóta a mostani kalapban járom a koncertjeimet, mint itt Szegeden is. Szeretjük ezt a várost. Háromszor is sikerült a SZIN Fesztiválon fellépnünk, és mindhárom koncert jó hangulatban zajlott. Szerencsére a Tiszában is volt alkalmunk megmártózni és a JATE Klubban az egyetemistáknak párszor játszani. A Borfesztivál kínálatát most fogjuk megkóstolni. Én először a Cabernet Sauvignon-t és a Merlot társaságát keresem...

- A jövőben szeretnénk új kislemezt kiadni, ami hat-hét számot tartalmazna. Révész Csanádot, volt dobosunkat Földesi Attila váltotta fel fél évvel ezelőtt. A lemez rockos, hip-hop-os keverék lenne, ami a változásainkat foglalná össze. A hét dalos „kis drágaságot" október környékén akarjuk kiadni. Jelenlegi célunk, amit csinálunk, az eljusson az emberekhez, rátaláljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!