Bulvár, celeb

2014.10.07. 10:43

Megválik dolgozói tizedétől a CNN tulajdonosa

A leépítés "minden szintet" érint a cégen belül.

Csaknem ezerötszáz embert, dolgozóinak mintegy tíz százalékát bocsátja el az egyebek között a CNN hírcsatornát, a TNT és a Cartoon Network tévécsatornát üzemeltető amerikai Turner Broadcasting Systems - jelentette be a cég helyi idő szerint hétfőn New Yorkban.

A bejelentés szerint a leépítés "minden szintet" érint a cégen belül, a hírszerkesztőségeket, a szórakoztató- és sportcsatornákat, valamint az üzleti részleget is. Csak a CNN-től háromszáz dolgozó távozik majd a következő hetekben, és összesen 1475 munkavállalójától válik meg 18 telephelyén a Time Warner médiakonszernhez tartozó Turner - számolt be saját leépítéséről a CNN.

A cég augusztusban már végrehajtott egy jelentősebb leépítést, akkor hatszáz veterán dolgozójának tett olyan ajánlatot, hogy a szerződésükből hátralévő idővel arányos kompenzáció fejében megválna tőlük.

A leépítésekkel elért költségcsökkentéssel megspórolt összegeket a cég új műsorokba és technológiai fejlesztésekbe tervezi befektetni. Az elbocsátások mellett 150 új dolgozót vesznek fel olyan területeken, amelyek növekedést mutatnak és befektetést követelnek meg. Hogy ezen területek pontosan melyek, arról nem közölt információkat a cég vezérigazgatója, John Martin.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!