környezetszennyezés

5 hónapja
Trogmayer Éva
Ijesztő hír látott napvilágot nemrégiben: antibiotikummal szennyezett a Duna vize. Az eredményekkel kapcsolatban a szakértők óvatosságra intenek. A fejlett technikának köszönhetően már a gramm százmilliomod részének megfelelő mennyiségű szennyeződést is ki tudják mutatni. Magyarországon öt mintavételi ponton monitorozzák a folyókat. A Tiszának két mellékfolyóját vizsgálják.
5 hónapja
Kovács Erika
Sirkó Zoltán hódmezővásárhelyi kertészmérnök szerint ha a közösségnek nincs pénze arra, hogy folyamatosan vágja a füvet, akkor az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni. Szerinte azokon a területeken, amiket a lakosság nem használ intenzíven, teret kellene engedni a virágos réteknek, ökoágyásoknak, amik természetesen nem térdig érő gazt jelentenek.
6 hónapja
Kancsár Tímea
,,Élőhelyek létrehozásával is foglalkozom" - árulja el Máté Bence pusztaszeri természetfotós, hiszen fontos feladatának tartja a környezetvédelmet. Így a BBC-világverseny történetének legeredményesebb, 34 éves fotósától azt is megtudjuk, munkáján kívül milyen fontos lépéseket tesz meg ennek érdekében. A munka és a hobbi összefonódik az életében, számára a fotózás nyaralás. Vándorkiállításával szeretné közelebb hozni a természetet az ,,utca emberéhez".