zálogház

3 éve
Kiss Gábor Gergő
Magyarország, Szeged - Nem kérhetik el a zálogházak, azok személyes iratait, akik hárommilliós értékhatár alatt adnak be különböző tárgyakat. Így ha lopott arany kerül a zaciba, a zálogháznak ki kell adnia tulajdonosának. A beadótól viszont nehéz visszaszerezni a kifizetett pénzt.
3 éve
Imre Péter
Az igazán szegény vagy pillanatnyi pénzzavarba került emberek mellett néha vállalkozók is benyitnak a zálogházba. A behozott holmik csaknem 100 százalékát kiváltják a tulajdonosok.
3 éve
Tombácz Róbert
Szeged - Egyre kevesebb értéket visznek a zálogházakba az emberek, fogynak a beadható arany- és ezüsttárgyak. Az ajándékozási szokások változása miatt az igény is kisebb rájuk.
7 éve
Lényegesen megugrott a zálogházak forgalma, amelyekbe már nemcsak a szegényebbek járnak, hanem vállalkozók, cégvezetők is - olvasható a hétfői Népszavában.
8 éve
Szeged - A 2008 óta tartó gazdasági válságban minden befektetési tanácsadó menedékként ajánlja az aranyat, amelynek ára 3 év óta töretlenül megy fölfelé. Nálunk mégsem tört ki aranyláz, a tehetősektől eltekintve nem vásárolják az emberek, mert nincs pénzük.
1
A kőolaj áráról tárgyalt Putyin és Lukasenka
Az olajárra vonatkozó új ajánlatot tett fehérorosz hivatali partnerének, Aljakszandr Lukasenkának Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Moszkvában arcfelismerő rendszerrel ellenőrzik a karantén betartását
Moszkvában az összes Kínából érkező utas fotóját és elérhetőségét rögzítik, ezt követően pedig 14 napig otthon kell tartózkodniuk.
A nemzeti régiókért indított kezdeményezésről szól az idei székely szabadság napja
Az aláírásgyűjtés mellett a szolidaritásról és a székelység autonómia iránti elkötelezettségéről fog szólni a rendezvény.
Megkezdték a világ első digitális jegybankpénzének tesztelését
Egy lépéssel közelebb a világ első digitális jegybankpénzéhez.
Megállapodás nélkül ért véget az uniós költségvetési csúcs
Továbbra is minden javaslat és tagállami elképzelés az asztalon van.
Ingyenes koncerttel zárul a budapesti és a jeruzsálemi zeneakadémia workshopja
A 2013-ban indult kamarazenei program a zenén keresztül kapcsolódási lehetőséget teremtett Magyarország és Izrael számára,