Csongrád és környéke

2015.06.19. 22:05

Emesének így kerek a világ

Csongrád, Szentes - Tóth Emese egy profi fotózás után hitte el magáról, hogy túlsúlya ellenére is szép, csinos. Ma már modellkedik, nemrég elindult egy szépségversenyen. Régen bántotta, ha csúfolták, majd megtanult ezen túllépni. Egészségesen él, szeret jókat enni, sportol, és nem görcsöl rá arra, hány kiló.

Králik Emese

– Lejártam futni a gátra, lefogytam pár kilót. Azt gondoltam, hogy ezt meg kell örökíteni profi képeken. [namelink name="Gila Olga"] sminkelt, [namelink name="Bódi Piroska"] fotózott. Amikor megláttam a kész képeket, el sem hittem, hogy én vagyok rajtuk. Korábban is sokan dicsértek, de az igazi lökést ez adta meg – emlékezett vissza az évekkel ezelőtti fotózásra Tóth Emese. A szentesi születésű, jelenleg Csongrádon élő, 28 éves Emesét a nemrégiben Budapesten megrendezett IV. Miss Dundi és Dögös Szépségversenyen első udvarhölgynek választották. Emese a plus size kategóriában érte el a második helyezést.

– Bódi Piroska fotós és Gila Olga sminkes is biztatott, próbálkozzak a modellkedéssel. Rátaláltam egy olyan cégre, amely nagyméretű ruhákat gyárt. Ezek bemutatásához keresett lányokat. Egyszerre hárman-négyen dolgozunk velük. Egyébként is nagyszájú lány vagyok, de ahogy láttam Piroska képeit, egyre nőtt az önbizalmam – mesélte nevetve.

Megszerette a futást


Ahogy más lányokat, nőket, őt is bántotta korábban, ha csúfolták a súlya miatt. – Sokat fogyókúráztam, nálam is előjött a jojóeffektus, azaz a hízás-fogyás véget nem értő ördögi köre. A sporttal ugyanakkor nem volt problémám, igaz, hogy futni nem szerettem, tornaórán mindent kitaláltam, hogy kibújjak alóla, de ehelyett úsztam, edzőterembe jártam. Csongrádon kezdtem komolyabban futni, és meg is szerettem. Az csodás volt, mikor a 2 kilométer fuldokló sétától végre eljutottam a 12 kilométer lefutásáig. Akkor gondolkodtam el azon: rendben, átléptem egy korlátot, megcsináltam, amit akartam, lefogytam. De tényleg jobb most nekem? – emlékezett vissza.

Emese a színpadon is jól érzi magát a bőrében. Ma már modellkedik is. Fotó: DM

Emese a színpadon is jól érzi magát a bőrében. Ma már modellkedik is. Fotó: DM
Elhatározta: békét köt önmagával, többé nem görcsöl rá arra, mit mutat a mérleg. Természetesen figyel a súlyára, igyekszik azt bizonyos korlátok között tartani, rendszeresen mozog, naponta eszik zöldséget, gyümölcsöt, de nem tudna olyan életmódot folytatni, hogy állandóan sóvárogjon dolgok után.

Saláta és abált szalonna


– Nem attól leszel boldog, hogy kínok között leadsz 5 kilót. Minden tiszteletem azoké, akik végigcsinálják, de én nem tudnék hónapokig salátán, rizsen, csirkén élni, amikor egy jó abált szalonna, töltött káposzta milyen isteni tud lenni. Persze látom magamon, ha felszedek pár kilót, tudom, hogy nem kellene, de már nem zavar olyan mértékben, mint régen. Vannak, akik belsőleg sokkal csúnyábbak, mint én valaha is voltam vagy leszek. Ha megjegyzik, régen vékonyabb voltam, arra én azt válaszolom: lehet, de ilyen jól, mint most, soha nem voltam – magyarázta.

„Én dagi vagyok, te viszont hülye"


– A verseny nagyszerű élmény volt, a lányok nem nézték egymást gyilkos pillantással, ahogy egy ilyen vetélkedőn várná az ember – mondta Emese. Az önbizalma még inkább kiteljesedett, másnap reggel pedig életében először úgy nézett bele a tükörbe, hogy „igenis kócosan, smink nélkül is szép vagyok".

– Naná, hogy kaptunk bántásokat is az interneten – válaszolta kérdésünkre. – Bele se gondolnak az emberek, milyen gonoszak tudnak lenni. De abba sem, hogy a pajzsmirigy, az emésztőrendszer betegsége, a cukorbetegség vagy az anyagcsere zavara is okozhat elhízást. Senki nem tökéletes. Azt szoktam a kötekedésre felelni: lehet, hogy én dagi vagyok, te viszont hülye. Én lefogyok, de veled mi lesz? – nevetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!