Csongrád és környéke

2016.03.29. 18:04

Táblával dicsérnék a csongrádiakat

Csongrád - Öreg vagyok már, nehezen bírják a lábaim, de nem tudom megállni, hogy ne tartsam rendben a ház környékét - hallottuk a csongrádi József Attila utcában egy idős asszonytól.

Munkatársunktól

– A nárciszokat még a szőlőből hoztuk be, elültettük, megfogta. Mindig vigyáztunk a rendre. Annak idején az utcában szinte mindenki megkapta a Tiszta udvar, rendes ház táblát, mi azóta sem vettük le, pedig évtizedek elteltek azóta – emlékezett vissza.


Ezt a hagyományt szeretné ismét életre kelteni [namelink name="Somogyi Árpád"] képviselő. Gyermekkorában sok helyen büszkén kitették a táblát, érvelt. – Olyan porták, előkertek voltak, amelyek példát mutattak. Egész közösségeket lehetne arra ösztönözni, hogy mindent rendben tartsanak maguk körül. Nekünk, csongrádiaknak sem mindegy a látvány, de idegeneket is szép környezetben érdemes fogadni – mondta.

 

Tiszta udvar, rendes ház - olvasható az ajtón. Van, ahol évtizedek óta büszkén mutatják a dicsérő feliratot. Fotó: Králik Emese

Tiszta udvar, rendes ház – olvasható az ajtón. Van, ahol évtizedek óta büszkén mutatják a dicsérő feliratot. Fotó: Králik Emese

 Először a képviselő-testületnek rendeletet kell alkotni a Tiszta udvar, rendes ház cím adományozásáról – áll a városatya ötletére az önkormányzatnál megfogalmazott válaszban. A rendeletnek arról is szólnia kell, hogy a testület melyik bizottsága tegyen javaslatot a díj adományozására, vagy hogyan lehessen a lakosságnak, intézményeknek pályázniuk, melyek legyenek a pályázati feltételek, és évente hány alkalommal adományozzák a díjat. A táblák ára anyaguktól és nagyságuktól függően 1000-1500 forint lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!