Csongrád és környéke

2016.04.14. 12:31

Egy éve lettek kicsit önállók a bokrosiak

Nem tárgyakra, hanem főleg programokra ment el a bokrosi részönkormányzat éves ,,zsebpénze". A helyiek talán ezért nem látnak nagy változást azóta, hogy egy éve részleges önállóságot kaptak.

Králik Emese

– Olyan óriási változást nem látok, de ez nem kritika akar lenni – foglalt állást egy csongrád-bokrosi férfi, [namelink name="Gutpintér László"]. Arra voltunk kíváncsiak, mit a jelent a településnek, hogy egy éve részönkormányzata van. A héttagú grémium tavaly március óta tevékenykedik.Lovasnapra, mulatságra, aszfaltra  költötték a 3 milliót.


 A részönkormányzat  elnöke [namelink name="Somogyi Árpád"] önkormányzati képviselő, bokrosi háziorvos. Csongrádtól évente 3 millió forintot kapnak, amelyet belátásuk szerint költhetnek el. A lakosokat most arról kérdeztük, mit tapasztaltak mindebből.


– Véleményem szerint ha önálló település lennénk, és nem Csongrádhoz tartoznánk, akkor sem lenne több lehetőségünk – folytatta Gutpintér László.– Szeretek itt élni, nagyon szép hely, de be kell látni: ez egy kis falu, szűk a mozgásterünk. Ha valami hiányosságot kellene kiemelni, a sportéletet mondanám. Élénkebbé lehetne tenni, egy kis klub is elkelne – töprengett. A nyugdíjas [namelink name="Ötvös Lászlóné"] tősgyökeres bokrosi, neki semmi nem hiányzik a faluból. Tételesen ő sem tudta felsorolni, mi változott tavaly óta, szerinte a település eddig is ugyanolyan szép volt, mint most.

 

Akár változott egy év alatt, akár nem, a bokrosiak szeretik a falujukat.Fotó: Králik Emese

Akár változott egy év alatt, akár nem, a bokrosiak szeretik a falujukat.Fotó: Králik Emese


Nem véletlen, hogy a helyieket zavarba hozta a kérdés, az első önállóan felhasznált 3 millió ugyanis nem kézzel fogható holmikra ment el.


– Fillérre elköltöttük a pénzt, főként programokra – tudatta a részönkormányzat tagja, a város testületének bokrosi képviselője, [namelink name="Gyovai Gáspár"]. – Lovasnap és szüreti mulatság lett a büdzsé jó részéből. A többiből aszfaltoztunk az iskolánál, és dűlőutakat javítottunk – közölte. A felosztás idén is hasonló lesz, illetve a templom melletti kis épületből szeretnének tájházat kialakítani.


Az önállósodást évtizedek óta szorgalmazó helyi gazda, [namelink name="Balogh János"]  szerint most minden bokrosi elégedett lehet. Annak, hogy nemrég lemondott a részönkormányzatban betöltött tagságáról, egyszerűen az az oka, hogy fogy az energiája, mosolygott a kérdésen.


– Letettük az alapokat, elindult egy fejlődési folyamat. Én 65 éves vagyok, most már csinálják a fiatalok – indokolta a döntését. A helyére a hírek szerint [namelink name="Pintér Mátyás"] kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!