Csongrád és környéke

2016.07.11. 16:15

Százak napoztak a Körös-Torokban

A napokban elkezdődött a csongrádi Körös-torokban az idei igazi szezon. Lement a víz, az időjárás kitűnő, látogatók százait csalogatja a homokos part.

Králik Emese

– Budapestről és Székesfehérvárról jöttünk, én először vagyok a Körös-torokban. Imádjuk! – lelkendezett [namelink name="Kismarty Zsuzsa"]  a kisfiával az ölében.


– A testvéreméknél vagyunk, akiknek van itt egy házuk. Első látásra azt tudom mondani: nagyon menő. Gyerekekkel, de anélkül is nagyon kiváló hely a kikapcsolódásra. Mi éppen evezésből jövünk, másfél órát voltunk a vízen.


A csongrádiak mindig aggódva figyelik a Tisza vízállását, hiszen évről évre ettől függ, hogyan alakul náluk a szezon. Megnyugodhatnak: az elmúlt napokban sokat apadt a folyó, a homokpart szinte teljes egészében a felszínre került. A mostani volt az első olyan hétvége, amikor már majdnem a megszokott képet mutatja a part. Fürdőzők százai lepték el, a büfék közül is csak néhány olyat láttunk, amely még nem nyitott ki.


Százak napoztak a Körös-Torokban. Fotó: Králik Emese (galéria)


– Nekem ebben a pillanatban kezdődött a szezon, most jöttem ki idén először – parkolt le kerékpárjával a vattacukrot kínáló [namelink name="Szabó Tibor"]. Nem kellett sokáig várni, az első kuncsaftja elvitte 300 forintért az idei elsőt, egy epres ízesítésűt. Egy helyen 200 forintért láttuk a főtt kukoricát, 280-ért a lángost, egy pohár sört 230-ért.


– Én már nem megyek vissza a partra, mert ott csak nap van! – jelentette ki egy kislány az édesanyjának. És milyen igaza volt – de a látogatók számából ítélve sokan alig várták ezeket a pillanatokat. A homok napról napra szárazabb, hamarosan fel lehet lazítani munkagépekkel. A hatalmas kiszáradt fa, amelyet még a tavaszi áradás tett le az üdülőterületen, egyelőre kiváló játéklehetőséget biztosít a gyerekeknek. Nem sokáig: úgy hallottuk, amint lehet, biztonsági megfontolásból elvontatják vagy szétdarabolják. A héten gyönyörű idő lesz, használja ki, aki teheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!