Csongrád és környéke

2016.11.13. 16:34

Megünnepelték az újbort Csongrádon

Bemutatták az idei termést a környékbeli pincészetek.

Králik Emese

– Két-három héttel a szüret előtt nézegettem a szőlőt, és azt gondoltam: ilyet nem láttam mostanában. De ha nem hiszik el, kóstolják meg az idei borokat – Gulyás Ferenc csongrádi  borász bátorította így az újborfesztivál vendégeit. A Tisza-parti városban szombaton ünnepelték az idei szüretből született nedűket. Az eső kissé keresztülhúzta a szervezők számítását, a Fő utcai felvonulásról például le kellett mondani, de a Mozi Menzán és a művelődési központban zavartalanul folyt a mulatság.

Megünnepelték az újbort Csongrádon. Fotó: Králik Emese - GALÉRIA


A környék termelői vonultak fel, a borokra Topsi Bálint atya kért áldást, a vendégek bármit megkóstolhattak. – Nagyon elegáns desszertbor, ananászos illatot fedezhetünk fel benne, meglepő lesz – hallottuk például a Gutpintér pincészet standjánál egy zöldvelteliniről. – Úgy tervezem, hogy mindent végigkóstolok, nagyon kíváncsi vagyok az idei termésre – nézett körbe Kormányos Lajos.  – Bár nem vagyok szakember, de eddig az a benyomásom, hogy jó a termés. Nem tartom magam borosnak, de vannak például bizonyos ételek, amelyek után csak ez az ital illik – foglalta össze. Részben ezért, részben a Márton-nap tiszteletére libazsíros kenyeret kínáltak a kóstoláshoz. – Autóval jönni egy ilyen helyre? Hogy lehet így autentikus véleményt formálni? – nevettek a vendégek lapunk munkatársára. A csodás, gyümölcsillatú poharakba beleszagolva kénytelenek voltunk belátni: a közlekedési eszköz tekintetében valóban rossz döntést hoztunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!