Csongrád és környéke

2017.08.13. 18:06

Hamarosan időarányosan fizetnek a parkolásért a strandolók Csongrádon - Keddtől automata adja a jegyet a Körös-torokban

Augusztus 15-én élesítik Csongrádon, a Körös-torokban a parkolóautomatát. Onnantól nem kell napijegyet venniük azoknak, akik csak néhány óráig maradnak.

Kovács Erika

– A lakosság kérését teljesítettük, így megoldott lesz az időarányos parkolás – mondta Bedő Tamás, Csongrád polgármestere.


A képviselő-testület nyáron döntött a parkolóautomatás fizetési rendszer bevezetéséről. Néhány napja már a helyén van az automata, amit augusztus 15-étől kell használni. – Eddig napi 800 forintot fizetett mindenki. Azok is, akik csak délután mentek ki egy-két órára. Sokan inkább az óvárosban álltak meg, onnan sétáltak be a strandig.

A szolnoki Vaszkó Zoltán megnézte, hogyan működik majd az automata.

A szolnoki Vaszkó Zoltán megnézte, hogyan működik majd az automata.

A Körös-torok közösségi oldalán a hozzászólók között vannak, akik nem örülnek az automatának. Volt, aki azt írta, hogy ezek után meggondolja, hogy odamenjen-e, más szerint ez gáz. Mások azonban örültek, mert eddig azon bosszankodtak, hogy ha késő délután mentek a strandra, az is 800 forint parkolási díjba került. Az óradíj keddtől 120 forint lesz, de lehet az automatából napijegyet is váltani, az eddigi 800 forintért.

Mi is megkérdeztük az autóval érkezőket, hogy mi erről a véleményük.


– Mi egész napra jövünk. Kiskunmajsaiak vagyunk. Ha ember adja, ha automata, napijegyet váltunk. Lehet, hogy csak 5-6 órát leszünk itt, de akkor se kelljen rohanni azért, mert lejár a jegy, és nem szeretnénk büntetést fizetni – mondta Lehoczkiné Kiss Ildikó.

Szécsényi Endréék Szegvárról érkeztek a Körös-torokba.


– Mivel még 9 óra előtt jöttünk, nem volt parkolóőr, vagyis nem volt kinek fizetni. A parkolóautomatát nem tudom mire vélni. Miért nem lehet ezt a közmunkaprogramban megoldani? Mivel itt, a strand közvetlen közelében nincsenek kijelölt parkolók, pénzszedés helyett inkább irányítani kellene, hogy hová és hogyan álljanak az autósok – mondta a 3 gyermekes szegvári apuka.


– Örülök a parkolóautomatának. Mi orosháziak vagyunk. Van, hogy délután kerekedünk fel, és jövünk át 5-6 óra körül ide, Csongrádra – mondta Nagy Andrásné. – Jó két órát itt vagyunk, aztán megyünk haza. A 800 forintos napijegyet durvának tartottuk. Az barátibb lesz, ha annyit fizetünk, ahány órát maradunk.


Bedő Tamás polgármester elmondta, az idei nyár hátralévő részében tesztelik az automata működését.

– Ha vannak a rendszernek gyermekbetegségei, akkor azt a jövő nyárra orvosoljuk. Jövő keddtől fémpénzzel lehet a parkolóautomatánál fizetni. Megoldás alatt van a papírpénzes és mobiltelefonos fizetési lehetőség is. A parkolóautomatát ősszel felszedjük, és jövő nyáron helyezzük ki újra, május 1-jétől szeptember 30-áig működik majd.


Az önkormányzat pályázatot nyújtott be rendezvénytér kialakítására a Körös-torokban. Ha elkészül, burkolt lesz az a terület is, ahol a parkolók vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!