Csongrád és környéke

2019.03.28. 14:40

Próbaidős KRESZ-táblák Csongrádon

Egy ideje hiába keresték a biciklizni tanuló gyerekek és szüleik Csongrádon az Ifjúság téri KRESZ-park tábláit, csak a tartóoszlopokat találták a helyükön. Kiderült, a táblákat a Városellátó gyűjtötte be, a sorozatos rongálások miatt. Most próbaidő jön. Ha nem maradnak épek a jelzőtáblák, akkor még az is lehet, hogy csak időszakosan helyezik ki azokat.

M.A.

A nemrég felújított Ifjúsági téri park , azaz a „nagyjátszótér" hátsó részén épített KRESZ-pályát még 2011-ben a csongrádi önkormányzat a Mars Magyarország támogatásával. A gyerekek itt biztonságos környezetben ismerkedhettek meg a közlekedés szabályaival, gyakorolhatták a szabályos biciklizést.  A 400 méter hosszú pályán mintegy negyven jelzőtáblával próbálhattak ki több, a valódi közlekedésben is előforduló szituációt.


A kis parkot már az átadás után pár hónappal megrongálták: két fiatal több táblát elhajlított, párat pedig le is tört. A játszótér hátsó része, a KRESZ-pálya környéke sűrű bokrokkal benőtt, „dzsumbujos", így ideális terep a vigyázó szemek elől elbújó fiataloknak. A kisgyerekek játszóterétől pár méternyire és a KRESZ-pálya aszfaltján rendszeresen lehetett összetört sörös- és töményesüvegeket találni.


A rongálások vezettek oda, hogy a Városellátó beszedte a táblákat, azok a javításuk után kerülnek vissza a helyükre.


– A közlekedési táblák a telephelyünkön vannak, felújítjuk, rendbe hozzuk a sérült darabokat. Április környékén kirakjuk őket, de csak próbaidőre: ha újra megrongálják azokat, akkor valószínűleg csak rendezvények alkalmával fogjuk felszerelni – tájékoztatta lapunkat Bodor János, a Városellátó munkatársa.


Egy-egy KRESZ-tábla beszerzési költsége tíz-tizenötezer forint, így a teljes állomány pótlása komoly költséget róna a Városellátóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!