Csongrád és környéke

2014.05.26. 21:43

Nyerőre áll a természet

Csongrád - ˝A természet utat tör magának.˝ Ezt a Jurassic Park című amerikai filmben mondja dr. Ian Malcolm matematikus és káoszszakértő, de igaz a szegedi Centrum-gödörre és most már a félbemaradt csongrádi Tesco Áruházra is. <br>

Bakos András

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

A hipermarketlánc 2008-ban szerzett építési engedélyt a területre, a város önkormányzata pedig soron kívül módosította a rendezési tervet, hogy minél hamarabb kezdődhessen az építés.

2010 karácsonyára nyílt volna meg az áruház az eredeti tervek szerint, de az építkezést abban az évben félbehagyták, közbejött a gazdasági válság. Azóta évente kétszer érdeklődünk az áruházláncnál, és a válasz mindig az, hogy egyelőre nincs napirenden a folytatás. Az építési engedély 2015-ig érvényes.

Az épület fehér vasbeton váza áll, és ha valaki az interneten a Google keresőjébe beírja a Csongrád és a Tesco szót, még mindig kiadja az álláshirdetést, amely szerint ide árufeltöltőt keresnek. A területet azonban lassan tényleg visszafoglalja a természet.

Az építkezés 2010-ben maradt félbe, az engedély 2015-ig érvényes, de Csongrádon most nem nagyon bíznak a folytatásban. Fotó: Schmidt Andrea

Az építkezés 2010-ben maradt félbe, az engedély 2015-ig érvényes, de Csongrádon most nem nagyon bíznak a folytatásban. Fotó: Schmidt Andrea
A zúzottkövön átüt a föld, a parkoló helyén virágzó mező pipaccsal, kamillával. Legutóbb, ottjártunkkor már azt láthattuk, nemcsak a természet tör utat magának: a drótkerítést is átszakította valaki. Biztosan egy kíváncsi természetjáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!