Digitália

2023.08.03. 09:25

A Vatera nem viccel: Britney Spears bugyijától az elefántagyarig minden eladó

Elképesztő különlegességekre és furcsaságokra lelhet a hazai online piactereken az, aki kifejezetten az érdekességekre, ritkaságokra vadászik és akinek a vásárláshoz kellően vastag a pénztárcája.

MW

Ezt itt Britney Spears bugyijaként árusítják a Vaterán

Forrás: Vatera/Magyar Nemzet

A fura vásárlásokhoz sok pénzre van szükség, mert egy régiség, különleges tárgy vagy gyűjtemény nemhogy milliókba, hanem tízmilliókba is kerülhet.

Talán hihetetlenül hangzik, de akinek van elfekvőben csaknem 82 millió forintja, az rögtön megvásárolhat egy 14 darabból álló, összesen 34,5 kilogrammot nyomó antik elefántagyar-gyűjteményt az egyik hazai online piactéren. Az irányár potom 81 millió 282 ezer forint, ennyiért rögtön elviheti a kollekciót egy gazdag vevő. Lehet alkudni is, de azt nem lehet tudni, hogy a gyűjtemény tulajdonosa mennyiért lenne hajlandó megválni az 1800-as évekből származó elefántagyaroktól – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Az illető állítja, hogy a gyűjtemény teljesen legális, minden szükséges kereskedelmi célú felhasználásra vonatkozó bizonyítvánnyal, korabeli tanúsítvánnyal rendelkezik. Az augusztus második felében lejáró aukciót jelenleg is több mint egy tucat megfigyelő kíséri figyelemmel, így a gyűjtemény akár gazdát is cserélhet.

Ha arra gondolnánk, hogy az elefántagyar-kollekciónál nincs meghökkentőbb ajánlat, tévedés, valaki egyenesen Britney Spears bugyiját kínálja megvételre, a kikiáltási ár 178 millió forint. A hirdető cseppet sem viccnek szánja az ajánlatot, sőt, egy érdekes történettel igyekszik bizonyítani, hogy a fehérneműt egykoron valóban az amerikai szupersztár viselte.

E szerint, amikor Britney 2011. szeptember végén Budapesten koncertezett, a bugyi jelenlegi tulajdonosa felkereste őt a szállodában, és becserkészte, majd meghódította a világhírű énekesnőt. A fehérneműt pedig a jól sikerült éjszaka után megtartotta.

Sokat gondolkoztam az eladáson, mert ez az egyetlen emlékem Britney-ről, sajnos soha nem találkoztam vele utána

– tette hozzá.

Aki másra vágyik, a teljesség igénye nélkül vehet ritka, 2007-es papír kétszázast alig 430 ezer forintért. A tulajdonosa a siker érdekében mindent bedob, úgy hirdeti a portékát, hogy az az 1997 utáni modern forgalmi forint bankjegyek „Szent Grál”-ja.

Akinek pedig több, jobban mondva sokkal több pénze van, megvásárolhatja a Napraforgók című, Görlitz jelzéssel ellátott festményt is 500 millió forintért. Feltüntetik a hirdetésben, hogy P. C. Görlitz Vincent van Gogh egyik tanítványa volt.

És persze vannak sokan olyanok, akik csak viccet próbálnak csinálni a hirdetésükből. Ezzel folytatódik a Magyar Nemzet cikke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!