Erasmus+ köznevelési pályázat résztvevői

2021.11.24. 17:46

Külföldi élményeikről meséltek a tanárnők

Tájékoztató rendezvényt tartottak a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum évente megrendezett Kőrösy-hetének harmadik napján. Az Erasmus+ köznevelési pályázat projektjének résztvevői beszámoltak az írországi és németországi élményeikről, tapasztalataikról.

Varga Lilla

Fotó: Frank Yvette

- Nagy izgalommal készültünk az utazásra Kovács Tímea, Dékány Edit és Temesváriné Lasanc Gabriella tanárnőkkel együtt. Legfontosabb a szakmai továbbképzés volt, de a kirándulások is elmaradhatatlan részét képezték a kint töltött egy hétnek – mondta Melegné Pákozdi Ágnes, az intézmény igazgatóhelyettese. Hozzátette, hogy nemzetközi csapattal, anyanyelvi környezetben vettek részt a kurzusokon. A módszertani továbbképzés során mindennap foglakozásokat tartottak számukra a tematikáknak megfelelően.

A külföldi utazáson szerzett tapasztalataikat osztották meg a tanárnők a nagyközönséggel. Fotó: Kuklis István

A szervezett kirándulások alkalmával személyes kapcsolatokat is kialakítottak a külföldi kollégákkal a tanárnők. Többek között az online felületeken a digitális tananyagok gyakorlati alkalmazásával ismerkedtek meg. Valamint a 4K-ról is átfogó képet kaptak, amely a kreativitást, a kollaborációt, a kommunikációt és a kritikus gondolkodást foglalta magába. Mindennap lezártak egy projektet, mely eredményét bemutatták a csoport többi tagjának.

Az interaktív tanórákon a kollégák megosztották egymással az országuk oktatási rendszerének sajátosságait. Nem csupán új szakmai tudással, hanem életre szóló élményekkel is gazdagodtak az Kőrösy-iskola tanárnői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!