Egyperces

2015.11.05. 08:52

Kemény időszak lesz: meleg víz sincs Lagzi Lajcsi lakóinál

A fűtést és a meleg vizet is gáz nélkül kell megoldaniuk a lakóknak még hetekig.

Szeptember utolsó napján valószínűleg már sejtették a tatai Boglárka lakópark bérlői – miután szembesültek azzal, hogy a gázszolgáltató több mint tíz lakáshoz tartozó gázórát eltávolított –, hogy kemény időszak vár rájuk, a melegvíz- és a fűtés-szolgáltatást is gáz nélkül kell valahogy megoldaniuk.

Már akkor több bérlő azt mondta a helyszínen munkatársunknak, hogy nem akarnak ilyen kilátástalanságban élni, ezért amint tudnak, elköltöznek. A Bors most megtudta: több család pakolta fel mindenét, költözött el, mert hiába éltek előkelő lakóparkban, fizettek magas bérleti díjat, konnektorba dugható mobilfűtőtesttel kellett fűteniük, vizet pedig a tűzhelyen melegíteniük.

– Gáz-cirkóról megy minden. Tisztában voltunk vele, hogy nagy bajban vagyunk, mert ha egyszer leszerelnek egy órát, akkor az biztos, hogy nem pár nap múlva teszik vissza. Mindenki kétségbeesett, azonnal lakáskeresésbe fogtunk többen is – mondta el az egyik még ott lakó, aki e hónapban költözik ki a parkból, addig pedig rokonoknál próbálják meghúzni magukat - írja a Bors.

A társasház értékesítőjétől érdeklődtünk is, hogy van-e ki­adó lakás, és meddig kell a bérlőknek gáz nélkül élniük.

A hölgy elmondta, hogy a következő hónap elején bőven tudunk válogatni, hogy melyik ingatlanba szeretnénk beköltözni.

Ezek is érdekelhetik