ritka látogató

2021.07.17. 19:44

Dél-Afrika partjainál tűnt fel egy leopárdfóka

Igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka élőhelyétől ilyen messze úszik északra, a dél-afrikai vizekben eddig kevesebb mint huszat láttak.

Fotós: LUCAS MUGNIER

Az Antarktisz körüli óceánokban élő leopárdfóka jelent meg a fokvárosi Kommetjie terület tengerpartján.

A térségben lévő Two Oceans Aqurium gondozói bilétával jelölték meg a ritka látogatót a kormány kérésére, hogy azonosítani tudják a jövőben. Fajvédelmi szervezetek szakemberei felmérték a tengeri ragadozó egészségi állapotát, fertőtlenítették régi sebeit és segítettek megfigyelésében – közölte az intézmény.

Igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka élőhelyétől ilyen messze úszik északra, mint Dél-Afrika, a dél-afrikai vizekben kevesebb mint huszat láttak eddig – olvasható az intézmény blogjában.

A fokvárosi környezetvédelmi hatóság és kormányzati illetékesek közösen döntöttek arról, hogy engedik az állatot tovább úszni, mivel nem voltak jelentős sérülései – közölte a fokvárosi önkormányzat, hozzátéve, hogy a leopárdfóka mozgását és egészségi állapotát meg fogják figyelni.

Mind az önkormányzat, mind az akvárium felszólította a lakosságot, hogy tartsa magát távol az állattól, mivel veszélyes ragadozóról van szó.

A leopárdfóka az antraktiszi vizek egyik legtestesebb ragadozója: hossza 2-3,5 méter közötti, testtömege meghaladhatja a fél tonnát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában