Lemérték a Veszprémi Állatkert 20 éves szalagos tigrispitonját

Felmérik az intézmény állatállományát.

Négy méternél is hosszabbra nőtt a Veszprémi Állatkert szalagos tigrispitonja – derült ki az intézmény csütörtöki sajtónyilvános rendezvényén, ahol bemutatták, hogyan mérik fel az állatállományt.

Török László igazgató elmondta, hogy a Veszprémi Állatkertben 92 faj 624 példánya látható. Év elején minél több pontos adatot, méretet próbálnak gyűjteni az állatokról, ahol lehetséges, megmérik testhosszukat, magasságukat, megbecsülik súlyukat. Így az éves állapotfelmérésen túl hosszú távon egy olyan adatbázis is kiépül, melyben pontosan nyomon követhető az állatok fejlődése, növekedése, testtömeg-gyarapodása.

A leghosszabbnak a csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt lemért, mintegy 415 centiméter hosszú szalagos tigrispiton bizonyult, a húszéves, közel 37 kilós állat már kilenc éve él a Veszprémi Állatkertben. A legkisebb állatok a botsáskák és az alig 6,5 centi hosszú madagaszkári bütyköscsótányok lettek.

Török László hozzátette: az állatkert legnagyobb állata Nuka, az ázsiai elefántbika és Pablo, a szélesszájú orrszarvú, súlyuk megközelíti a három tonnát. A legmagasabb pedig a Rotschild-zsiráfok csapatának hímje, a 4,3 méter magas Kibo lett.

Megnyirbálja a fülemülék szárnyait a klímaváltozás
A hatalmas távolságok megtételében kulcsszerepet játszik a madarak szárnyának mérete.
Így hozza bőrét és alakját szuper formába
Bár a bikiniszezon még odébb van, érdemes már most tenni azért, hogy később ne legyen takargatnivalója.
Gyermekeik előtt verte rendszeresen az élettársát
Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki évek óta viselkedett agresszív módon élettársával, emiatt már a szomszédok is petíciót nyújtottak be az önkormányzathoz.
Operatív Törzs: Kerüljük az olyan helyzeteket, ahol átadhatjuk a vírust! (Nézze itt élőben)
A beszámoló 11-órakor kezdődött.
Terjedőben az elektronikus fizetési mód
A járvány, valamint az azonnali átutalási rendszer elindulása elősegíti az elektronikus pénzhasználatot.
Ezzel segíti a Google a koronavírus elleni küzdelmet
Világszerte és Magyarországra vonatkozóan is hozzájárul a járvány terjedése ellen hozott hatósági intézkedések okozta utazási, helyváltoztatási szokások bemutatásával a keresőóriás.