Egyperces

2009.07.15. 22:22

Nem túl közkedveltek a francia turisták

Leginkább azért nem szeretik őket, mert szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket.

Delmagyar.hu

Egy külföldi szállodatulajdonosok körében végzett felmérés szerint a franciák a legkevésbé kedvelt turisták – írja a Berliner Kurier című német napilap. Leginkább azért nem szeretik őket, mert a felmérés eredménye szerint szűkmarkúak és nem beszélnek idegen nyelveket. Míg az udvariasságot és általános viselkedésmódot illető kategóriában az utolsó előtti helyen végeztek, összesítésben mégis az utolsó helyre csúsztak, mert megelőzték őket a spanyolok, a törökök és a görögök.

Az első helyet egyértelmű fölénnyel a Japánok kapták meg, ők egy kivételével minden kategóriában első helyezést értek el, rend, tisztaság és precízség dolgában azonban mégsem tudták a németeket felülmúlni. A második helyet az angolok kapták, őket pedig a kanadaiak követik a dobogó harmadik fokán. A németek negyedikek lettek, megelőzve a svájciakat, ám ezt az előkelő helyezést elsősorban csak rendszeretetüknek köszönhetik.

Összességében jól szerepeltek az északi államok is, hiszen Svédország, Dánia, Norvégia, és Finnország is bejutott az első tízbe, de a legtöbb szállodában szívesen látják a svájci, holland, kanadai és amerikai turistákat is.

Ezzel szemben nem túl jó a megítélésük a spanyol nyaralóknak, akik épphogy csak megelőzték a franciákat, elnyerve ezzel az utolsó előtti helyet. A görög és török turisták megítélése szinte mindenben azonos, így ők közösen osztoznak a tizennegyedik helyen, rajtuk kívül még a dél-afrikaiak azok, akiknek nem igazán örülnek a vendéglátók. A középmezőnyben a lengyelek, a brazilok, a csehek, az írek és a portugálok kaptak helyet.

A felmérés keretében 27 ország 4600 szállodatulajdonosát kérdezték meg. A kérdések az udvarisasság, rend, tisztaság, nyelvismeretek, nagyvonalúság és borravaló témaköreire terjedtek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!