Nyugalom, teljesen normális, hogy lángol a repülő - mondták a stewardessek

Három utas nyitotta ki a vészkijáratot egy lángoló repülőgépen Moszkvában, miután kigyulladt az egyik turbina. Visszaparancsolták őket a kabinba.

A Boeing 737-es hajtóművéből közvetlenül a felszállás előtt csaptak fel a lángok, melyet videóra is vettek a halálra rémült emberek. Hárman azonnal a vészkijáratok felé indultak, és kinyitották az ajtót, majd kimásztak a jobb szárnyra. A személyzet azonban rájuk parancsolt, hogy maradjanak a kabinban vagy rendőrt hívnak, így kénytelenek voltak visszamenni a repülő belsejébe – írja a borsonline.hu.

A légiutas-kísérők ezután arra kérték az utasokat, hogy olvassák el az ülésekben található kártyákat, azon minden biztonsági információ rajta van, és aszerint cselekedjenek. A gép ekkor még mindig lángolt. A stewardessek azzal nyugtattak a reszkető embereket, hogy ez a helyzet teljesen normális.

Végül mindenkit átszállítottak egy másik gépre, azonban a légitársaság nem volt hajlandó válaszolni a feltett kérdéseikre. A három utast, akik kinyitották a vészkijáratot azonban nem engedték vissza a gépre, mivel megsértették az utazási szabályzatot.

Videó itt >>