Életstílus

2015.11.10. 21:58

Melegmagazin címlapjára került Barack Obama

Az amerikai elnök portréját a borítóján közlő Out magazin szerint Obama "az év szövetségese".

Barack Obama lett az első hivatalban lévő amerikai elnök, aki egy kifejezetten leszbikusok, melegek, biszexuálisok vagy transzneműek (LGBT) számára készült magazin címlapjára került - közölte kedden az amerikai sajtó.

Az elnök portréját a borítóján közlő Out magazin szerint Obama "az év szövetségese". Méltatásában Aaron Hicklin főszerkesztő kiemelte, hogy az elnök - akit az eufória hulláma emelt hivatalába - "félúton, úgy tűnt, hogy elvesztette lendületét, de újból erőre kapott" és elősegítette a házasságok közötti egyenlőség biztosítását más, a homoszexuálisok Amerikában elfoglalt helyét megváltoztató, mérföldkövet jelentő kezdeményezések mellett.

Obama a főszerkesztőnek adott interjújában nem csak az életére hatást gyakorló LGBT-személyekről beszélt, de kifejezte azt a meggyőződését: amerikainak lenni részben azt is jelenti, hogy ki kell állni mindenki szabadsága mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!