Életstílus

2017.11.08. 13:49

Kiselefánt született a budapesti állatkertben

Februárban jelentették be az új jövevény érkezését, aki szerda hajnalban jött a világra.

A kis elefántborjút egyelőre csak a gondozók láthatják, akik - szerda délelőtt még - arra várnak, hogy megtalálja anyja emlőit és szopni kezdjen.


Az ellésre egészen pontosan hajnali 3 óra 54 perckor került sor. Szerencsére minden rendben zajlott, és az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt - tudatta weboldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert.

 

Kép forrása: zoobudapest.com


Az ellésnél jelen volt Angele előző borja, a csaknem ötéves Asha is. 


Mivel az újszülöttnek és az anyaállatnak ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szüksége, a „szülőszobaként" használt, 2008-ban épült elefántcsarnokot további intézkedésig lezárták.


Jelenleg a beosztott állatgondozókon és az állatorvosokon kívül senki, még az állatkerti dolgozók sem közelíthetik meg a környéket. De maguk a gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket.


Assamot, az apukát viszont most is megtekinthetik a látogatók a patinás régi Elefántházban.


Várhatón csak másfél hét múlva oldhatják fel a szigorú intézkedéseket, de az állatkert folyamatosan hírt ad videók és fotók formájában a kiselefánt első napjairól.

Címkék#cukiság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!