Életstílus

2019.02.12. 01:00

Vénaszkenner segíti a vérvételt az Aranyklinikán

A szegedi Aranyklinikán vérvételkor nincs sorban állás és órákig tartó várakozás, van viszont akár már másnapra friss laboreredmény, és a mintavétel érzéstelenítéssel is történhet. Új eszközükkel, a vénaszkennerrel elkerülhető a felesleges szurkálás, ami nem csak a kisbabáknál hasznos!

– A vénaszkenner olyan fájdalommentesen használható készülék, mellyel az egyébként nem látható vénák is láthatóvá tehetők, így nincs felesleges, fájdalmas vérvételi próbálkozás, könnyebb és gyorsabb levenni a vért – tájékoztat dr. Palotás Zoltán, a klinika orvos igazgatója.


A zseblámpa méretű eszköz használata semmilyen káros következménnyel nem jár, ám bizonyos esetekben nagyságrendekkel egyszerűbbé teszi a vérvételi procedúrát, például kisbabáknál, akiknél még nehezen látható az érrendszer. Az eszköz használata a páciensek számára természetesen nem jelent plusz anyagi terhet.


A szakvizsgálatok zöme friss laboreredmények alapján történik. Jó tudni, hogy az Aranyklinikán a vérvétel előzetes bejelentkezés alapján, egész nap zajlik, akár beutalóval, akár anélkül érkezik a (például külföldön dolgozó, magyar tajkártyával nem rendelkező) páciens. Az alap laborvizsgálatok leletei akár már másnap átvehetők.


A vérvétel fekvő testhelyzetben is történhet, így az ájulásra hajlamosak is biztonságban érezhetik magukat. Kisbabáknál lehetséges az érzéstelenítéssel történő vérvétel: a véna feletti területet érzéstelenítő krémmel bekenik, majd fél óra várakozási idő után szúrják meg a kicsit, akinek fájdalmai így jelentősen csökkennek.


A belvárosi Aranyklinika és felkészült csapata várja Önt és Családját a minél teljesebb és gyorsabb gyógyulás érdekében. Több mint 50 tapasztalt, a szegedi klinikán is praktizáló szakorvos közel ugyanennyi szakrendelésen, előzetes bejelentkezés alapján, minimális várakozási idő mellett fogadja betegeit. A közelmúltban a felújításon és bővítésen átesett, több mint 50 négyzetméteres földszinti váróterem mellett kulturált környezet biztosítja a páciensek kényelmét.

 

Elérhetőségek:

Szeged, Arany János u. 14.

Telefon: 06-20/573-5434

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!