Foci Eb 2008 hírek

2008.06.22. 22:30

Magyarul tanul a Mannschaft menedzsere

Bécs. Olvasóink közül néhányan talán még emlékeznek rá: a 2006-os világbajnokság idején már utaltunk rá, hogy Oliver Bierhoff felesége, Szalantzy Klára magyar.

Imre Mátyás

Nos, Klára ezúttal is elkísérte a férjét (és persze a csapatot) a tornára, mi több, az osztrákok elleni győztes ütközet során férje mellett foglalt helyet.

– Ön szerint is nehéz szülés volt? – kérdeztük a meccs után Klárától.
– A lényeg a győzelem, az pedig, ha valóban nehezen is, sikerült – válaszolta Frau Bierhoff. – Arra persze nem gondoltam, hogy a meccs közben át kell adnom a helyemet Löwnek, egyelőre mi magunk sem tudjuk, hogy mi történt, de Jogi állítja, hogy egyikük sem mondott semmi olyat, ami miatt el kellett volna zavarni őket a kispadtól.

– Remekül, sőt tökéletesen beszél magyarul, ennyire mélyek a gyökerek?
– Ó, csak az édesapám volt magyar, így legjobb esetben is csak félig vagyok magam is az, ezzel együtt tény, hogy anyanyelvi – bocsánat, apanyelvi – szinten megtanultam a magyart, és bevallom, gyakran hasznát is veszem. Ugyanakkor az is tény, hogy ennek ellenére németnek vallom magam, akinek magyar vér is csörgedezik az ereiben...

– Akkor másképpen teszem fel a kérdést: egy német–magyar meccs esetén melyik csapatnak szurkolna?
– Hát most mondhatnám azt, amit vélhetően hallani szeretne, de inkább az igazat mondom: a németeknek... Tenném ezt egyrészt a férjem miatt is, aki a Manschafttal lett Európa-bajnok, most pedig annak a menedzsere, másrészt azért, mert valóban németebbnek érzem magam, mint magyarnak.

Bierhoff (középen) és neje feszülten figyelte az osztrákok elleni derbit. Fotó: DM/DV

Bierhoff (középen) és neje feszülten figyelte az osztrákok elleni derbit.
Fotó: DM/DV

– Pedig úgy hírlik, gyakran jönnek Magyarországra...
– Természetesen, mert rengeteg dolog köt oda, ha más nem, hát a rokonság... Próbálom Olivert is rávenni arra, hogy pár szót tanuljon meg magyarul, de annál tovább, hogy szia és hogy vagy?, még nem sikerült eljutnunk.

– Tényleg ön beszélte rá a férjét annak idején, hogy vállalja el a válogatott menedzseri posztját?
– Hát... Maradjunk annyiban, hogy családi tanács formájában vitattuk meg a dolgot, és én azt a lehetőséget támogattam, hogy vállalja...

– Ha nem titok: hogyan ismerkedtek meg?
– Az 1996-os Európa-bajnokság után az egyik sporttévé stúdiójában találkoztunk össze véletlenül, akkoriban még én is sportoltam, a másodosztályban kosárlabdáztam. Mellette azonban már modellkedtem is, aztán 2001-ben összeházasodtunk. Érdekes, hogy egymástól függetlenül ugyan, de mégis párhuzamosan futott az életpályánk, Oliver üzletkötői diplomát szerzett a hageni egyetemen, én pedig ugyanott tanultam történelmet és gazdasági tárgyakat.

– Látszik, hogy nagy szurkoló, és bár nyilvánvaló a válasza, mégis kötelező feltenni a kérdést: melyik csapat nyeri az Európa-bajnokságot?
– Vegye úgy, hogy kötelező kérdésére megadtam a „kötelező" választ...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!