Foci VB 2014 Brazília

2014.06.19. 19:42

Kolumbia maradt hibátlan: Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1

A 20. labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában Kolumbia és Elefántcsontpart iramos első félidőt produkált, majd szünet után két gyors góllal vezetett Kolumbia, és az afrikai alakulat ugyan gyorsan szépített, ám egyenlítenie már nem sikerült.

Munkatársunktól

Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1 (0-0)

C csoport, 2. forduló, Brazíliaváros, 66 ezer néző. Játékvezető: Howard Webb (angol).

Kolumbia: Ospina - Zúniga, Yepes, Zapata, Armero (Arias, 72.) - Aguliar (Mejía, 79.), C. Sánchez - Cuadrado, J. Rodríguez, Ibarbo (Quintero, 53.) - Gutiérrez. Szövetségi kapitány: José Pekerman.
Elefántcsontpart: Barry - Aurier, Zokora, S. Bamba, Boka - Serey Die (Bolly, 73.), Tioté - Gervinho, Y. Touré, Gradel (S. Kalou, 67.) - Bony (Drogba, 60.). Szövetségi kapitány: Sabri Lamouhi.
Gólszerzők: J. Rodríguez (64.), Quintero (70.), Gervinho (73.).
sárga lap: Zokora (55.), Tioté (90.).

VÉGE! Az első félidő után csak reménykedtünk abban, hogy a nagy iram mellett megérkeznek a gólok, majd a szünet után egy szűk tízperces szakaszban esett három is: Kolumbia maradt százszázalékos, mivel 2-1-re legyőzte Elefántcsontpartot.

90+4. perc: nincs egyenlítés.

90+3. perc: hatalmas védelmi hiba, átmegy a védő talpa alatt, Drogba rohan, Ospina is, végül a kapus kirúgja.

90+2. perc: Drogba fejpárbajt nyer, de Ospina felszedi a labdát.

90. perc: Tioté kapott sárgát Cuadrado megsemmisítéséért. Négy perc a ráadás.

89 perc: Quintero saját térfeléről emel, Barry kinn, de visszaér, és leszedi. Cuadrado pedig a földön. Keményet kapott.

88. perc: kisszögletszerű szabadrúgás, a kolumbiai védő kicsúsztatja.

87. perc: Yepes sántikál, nincs több cseréjük, így maradnia kell.

85. perc: S. Kalou tüzel középről, erőtlen, a kolumbiai kapus felszedi. Yepes ápolást kér.

82. perc: nyom Elefántcsontpart, vajon 2-1 marad a vége?

79. perc: vége a mai cseredömpingnek: utolsóként Mejía érkezik Aguilar helyére.

73. perc: GÓÓÓL, 2-1. Gervinho a bal oldalon befelé cselezett, majd kilőtte a rövid felsőt, 2-1.





73. perc: Serey Die helyén Bolly.

72. perc: Armero helyett Arias.

70. perc: GÓÓÓL, 2-0.



Miközben az afrikai csapat támadott, szögeleteket rúgott, kontrázott Kolumbia, a csereként beállt Quintero pedig a kifutó kapus mellett a hálóba gurított, 2-0.

67. perc: Gradel helyére S. Kalou jött.

64. perc: GÓÓÓL, 1-0. Bal oldali szöglet után J. Rodríguez érkezett a kapu elé, és nyolc méterről kapura fejelt, Barry beleért, de nem védhetett, 1-0.

 



61. perc: Cuadrado nagyon aktív, most a bal oldalon cselez, bead, Gutiérrez megint suta.

60. perc: Cuadrado mozgatja az afrikai jobb oldalt, léles szögből beadásszerűen lő, oldal kapufa! 102-szer az afrikai csapatban Drogba, aki Bonyt váltja.

A kolumbiai James Rodriguez (j) és az elefántcsontparti Ismael Tiote a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában a brazíliavárosi Mané Garrincha Nemzeti Stadionban 2014. június 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)

58. perc: Armero hibázik, szerencséjére Yepes ment - már nem először.

55. perc: és az első sárga lap: Zokora kapja hátulról szabálytalan szerelésért. Ezzel kipontozta magát a harmadik csoportmeccsre. 

53. perc: az első csere: Ibarbo húzza a lábát, jön helyette Quintero.

51. perc: Cuadrado meghúzza a jobb oldalt, beadása jó, de nincs belőle gól. A másik oldalon Aguliar kaszálja el Y. Tourét, szabadrúgás kissé jobbról, nagyjából 23-24 méterről. Y. Touré mellélőtte.

47. perc: Gervinho iramodik meg a bal oldalon, Zapata épp csak annyira szabálytalankodik, hogy ne kapjon sárgát. Y. Touré beadása Ospináé.

46. perc: jöjjön a folytatás - egyelőre csere és gól nélkül.

FÉLIDŐ Az iramra nem lehet panaszunk, lendületes mindkét csapat, de a kapu előtt egyelőre jól állnak a lábukon a védelmek. Azért Zúniga parádés csele miatt már érdemes volt megnézni az első félidőt - talán a gólok miatt meg érdemes lesz a másodikat is. Várjuk vissza a szurkolókat a szünet után!

45+1. perc: vége az első félidőnek.

44. perc: előbb Gervinho, majd Gradel lökete jön le a kolumbiai falról - ezen még egy drogbáró sem tudna áttörni a bozótvágó késével...

41. perc: megyeegyes megoldás afrikai részről: saját térfélen rossz a visszapassz, bedobás.

36. perc: Serey Die lőhet, blokk, szöglet. Majd kolumbiai kontra, amelynek végén a 121-szeres válogatott Zokora önfeláldozóan ment.

31. perc: Aurier megcsinálta a 16-os előtt a biciklicselt, nem esett le a lánc, az afrikai pedig a kamionként forduló Yepes mellett kapura lőtt - Ospina csak letérdelt a labdáért.

28. perc: Gutiérrez lesen kapott egy beadást balról, de továbbengedte az asszisztens, viszont a derék kolumbiai eltörte a labdát. Elég ügyetlen kis megoldás volt...

25. perc: Tioté harminc méterről jó másfél méterrel fölélőtt.

22. perc: Boka bokából ment Cuadrado elől.

19. perc: Aguilar lesen a 16-oson belülre beívelt szabadrúgás után.

17. perc:  Cuadrado mint a nyúl, megfutja a jobb szélt, bead, Zokora ment, az első kolumbiai szöglet, de ahogy az Elefántoknál, ebből sem lesz semmi. De mégis: Barry öleli magához a távolról eleresztett zsugát. 

A kolumbiai Juan Cuadrado (b) és az elefántcsontparti Arthur Boka a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának második fordulójában a brazíliavárosi Mané Garrincha Nemzeti Stadionban 2014. június 19-én. (MTI/EPA/Mauricio Duenas)


13. perc: ha Ibarbo labdája pontos, kolumbiai gólhelyzet lehetett volna. Volna. ZÚNIGA! Mekkora bőrt húz be Gervinhónak a jobb oldalon, csak hosszú a labda, kigurul.

12. perc: a jobb oldalról Y. Touré adhat be szabadrúgásból, Ospina kiöklözi.

9. perc: nagyon szép mexikói duplaakció, mentenek a védők. Aztán Gervinho forgat, megvan az első szöglet.

6. perc: T. Gutiérrez érkezik a 16-oson kívülre pattanó labdára, megvan az első lövés, de felejtsük el gyorsan...

3. perc: inkább a zöldmezes Elefántoknál a labda, ha elveszítik, nagy az öröm. Sok a dél-amerikai szurkoló.

1. perc: na, akkor fussunk neki, éljen a futball!

Így várták a meccset a kolumbiaiak

18.00: a két cséká közül a kolumbiai Yepes 38, Yaya Touré pedig 31 éves. Hiába, a rutin... 

17.58: a sérült támadó, Radamel Falcao mellett a kolumbiai államelnök, Juan Manuel Santos is a lelátón. Az angol bíró, Howard Webb első világbajnoki mérkőzése következik, amióta a 2010-es vb-döntőt levezette.

17.51: kellemes napot a futballszurkolóknak, jön a C csoport 2. fordulójának első mérkőzése. 26 Celsius-fok a meccs helyszínén, egy kicsi szél fújdogál 23 m/s-mal, az első fordulóban győztes két csapat meccsén az újabb sikert elérő akár tovább is juthat, míg az elefántoknál Drogba megint a kispadon kezd.

A csoportelsőségről dönthet a Kolumbia-Elefántcsontpart mérkőzés csütörtökön a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Korábban:

Mindkét együttes sikerrel vette az első fordulót: Kolumbia Armero, Gutiérrez és Rodriguez góljával magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Görögország ellen, míg Elefántcsontpart Bony és Gervinho találatával hátrányból fordítva verte 2-1-re Japánt.

"Ez a mérkőzés olyan lesz, mintha a csoport döntője lenne" - mondta az elefántcsontparti válogatott szövetségi kapitánya, Sabri Lamouchi. A 42 esztendős francia szakember szerint az a csapat, amelyik megnyeri a mérkőzést, gyakorlatilag továbbjut a csoportból. Az Elefántok első alkalommal léphetnének tovább az egyenes kieséses szakaszba: eddigi két világbajnoki szereplésük során, 2006-ban és 2010-ben ez nem sikerült nekik.

Lamouchi kitért csapata legnagyobb sztárjára, a japánok ellen csereként beálló Didier Drogbára is, akinek kezdőcsapatba jelölésén erősen gondolkodik.

"Az emberek szeretik őt, de meg kell érteniük, hogy sérülésből tért vissza" - mondta Lamouci a 36 esztendős támadóról.

"Görögország ellen bizonyítottuk, hogy tudunk jól játszani, helyzeteket kialakítani, és be is lőjük azokat" - dicsérte együttesét a Kolumbiát irányító, 42 éves argentin José Pekerman, aki kifejtette, az első mérkőzésén minden játékosa úgy teljesített, ahogy elvárta, így csapata magabiztosan várja a folytatást.

A két válogatott világbajnokságon korábban nem találkozott. Elefántcsontpart az afrikai résztvevők közül egyedüliként szerzett három pontot a torna első fordulójába, Ghána, Algéria és Kamerun vereséggel, Nigéria pedig gól nélküli döntetlennel kezdett.

A csoport másik találkozóján Görögország és Japán számára a továbbjutási esély megőrzése a cél: a vesztes csapat nagy valószínűséggel búcsúzik a tornától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!