Zavarja őket a "háttérzaj"

2022.11.24. 12:02

Mätthaus szerint nem elég koncentráltak a német válogatott labdarúgói

Óriási meglepetésre a német labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséggel rajtolt a katari világbajnokságon Japán ellen. A világ- és Európa-bajnok egykori labdarúgó, Lothar Mätthaus szerint a csapatot zavarja a ˇ"háttérzaj", ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a feladataikra.

Serge Gnabry és Lothar Matthaus (jobbról).

Forrás: AFP

– Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat – vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a német RTL televíziónak azt mondta, úgy tűnt neki, mintha "leblokkoltak volna a játékosok a második félidőben".

– A labdarúgók azért vannak ott a vb-n, hogy focizzanak és képviseljék hazájukat a pályán. Németország sokat tárgyalt bizonyos témákról, és arról, hogy hogyan lehet átadni üzeneteket, de ennek hatására a koncentráció automatikusan csökken – idézi a 61 éves Matthäust az MTI.

A korábbi kiváló futballista szerint a Spanyolország elleni, vasárnap sorra kerülő mérkőzésre fel kell javulnia a német válogatottnak, amelynek szerinte "kompaktan és önbizalommal telve" kell pályára lépnie.

– Csapatként kell játszanunk, a teljesítményünk határán, de mindenekelőtt ki kell használni a lehetőségeinket – vélekedett Matthäus.

A Costa Rica elleni 7-0-s sikerrel rajtoló spanyolok és az immár a versenyben maradásért küzdő németek egymás elleni meccse mellett az E csoport másik vasárnapi találkozóján Japán csap össze Costa Ricával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!