Foci-vb 2022

2022.11.23. 14:12

Újabb kezdő játékosát vesztette el a francia válogatott

Már a 13. percben cserélnie kellett Didier Deschamps-nak, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának az ausztrálok elleni csoportnyitányon. Lucas Hernández sérült meg, ma reggel már arról beszélt a kapitány, hogy súlyosan.

Lucas Hernández (21-es mezben) súlyos sérülést, térdszalag-szakadást szenvedett az ausztrálok gólját megelőzően.

Forrás: MTI

A tréner a mérkőzés után azt mondta, hogy bár a Bayern München játékosára még vár néhány teszt, de "súlyosnak tűnik" a probléma. Később a L'Équipe című napilap már arról számolt be, hogy a hátvéd jobb térdében elszakadtak a szalagok, emiatt hosszú kihagyás vár rá.

Ezt szerda reggel a francia szövetség is megerősítette: a 26 éves Hernández elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt várhatóan az egész idényt ki kell hagynia.

A címvédő franciák – akik sérülés miatt korábban többek között Paul Pogbát, N'Golo Kantét, Presnel Kimpembét, Christopher Nkunkut és aranylabdás Karim Benzemát is elveszítették – kedden 4-1-re nyertek az ausztrál válogatott ellen. Lucas Hernández helyett öccse, az AC Milanban futballozó Theo állt be a 13. percben, miután Lucas az ausztrálok vezető gólját megelőző beadásnál megsérült.

Mivel Deschamps Hernández helyére nem hívhat be új játékost a keretbe, a címvédő így 24 labdarúgóval folytatja a tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!