Futball vb 2022

2022.12.18. 16:52

Argentin parádé: a szünetben Argentína–Franciaország 2–0

A 22. labdarúgó-világbajnokság döntőjének első félidejében egyértelmű volt az argentin fölényt, amelyet Messi 11-es gólja és Di María kontrából elért találata jelzett.

Az argentin játékosok ünneplnek, miután Lionel Messi (a kupac alján) 11-esbõl berúgta csapata elsõ gólját a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében.

Fotó: Nusad Szekkajil

Az első játékrész egyértelmű argentin fölényt hozott, a franciáknak ekkor nem volt kapu felé tartó labdája sem.

Nem úgy az argentinoknak: előbb a 23. percben Di Maríát buktatta Dembélé a 16-oson belül, a 11-est Messi biztosan értékesítette, ezzel ő az első olyan játékos a vb-k történetében, aki egy torna csoportkörében, nyolcaddöntőjében, negyeddöntőjében, elődöntőjében és döntőjében is eredményes volt.

Messinek ez volt a 12. gólja nyolc gólpassza mellett, így ő az első, aki 20 gólban vállalt szerepelt vb-ken.

A 36. percben tanítanivaló jobb oldali kontra végén Julian Álvarez passzolt keresztbe a védők mögött, és a labdát Di María a kifutó, majd elfekvő Lloris fölött lőtte a hálóba, 2–0.

Még a szünet előtt a franciák kettőt cseréltek, ám ezzel ekkor még nem tudtak változtatni a meccs képén.

Argentína–Franciaország 2–0 a szünetben
22. labdarúgó-világbajnokság, Katar. Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion. Vezeti: Marciniak (lengyel).
Argentína: Emiliano Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – Di María, De Paul, Enzo  Fernández, Mac Allister – Messi, Julián Álvarez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Franciaország: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez – Griezmann, Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Kolo Muani, 41.), Giroud (Thuram, 41.), K. Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Gólszerző: Messi (23. – 11-esből), Di María (36.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!