Bulvár-celeb

2023.07.12. 10:55

Kiderült, ki költözik Oszter Sándor 700 milliós birtokára

Másfél év után derült ki, hogy kit illet az örökség.

Oszter Sándor

Forrás: Bors

2021 október 29-én hunyt el Oszter Sándor, az ország egyik legismertebb és legkedveltebb művésze. A több, mint fél évszázados sikeres pályafutásának volt a gyümölcse az a diósjenői birtok, melyet a szakemberek segítségével, a két kezével szépítgetett, bővített. Ismert minden téglát, minden sarkot, az erdőt, ami a birtokhoz tartozott, az úton minden követ. Szerelemmel szerette a házat és annak minden berendezését, nem csoda hát, hogy a távozása után komoly dilemmát okozott a családjának a kérdés: mi legyen a hagyatékkal? Az első gondolat az volt, hogy eladják - írja a Bors.

Hatalmas költség a fenntartás

A Börzsöny lábánál fekvő, 2,5 hektáros birtokon egy 500 nm-es olasz stílusú vadászkastély áll, mellette egy va­dászház, egy 250 négyzetméteres, 15 bokszból álló istálló, egy 500 négyzetméteres gazdasági tárolószín, műhely, gyümölcstároló, medence, szauna, 90 négyzetméteres cselédház, hétkenyeres kemence, saját templom, és még egy 30 hektáron fekvő erdő is áll. Nem nehéz elképzelni, hogy a hagyaték - ami a becslések szerint egyben tartva milliárdokat ér - fenntartása elképesztő pénzbe kerül, elég csak a kastélyt kifűteni télen...

Hatalmas és gyönyörű az épület
Forrás: Bors

Képtelenek voltak megválni tőle

Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella és a lánya, Oszter Alexandra több mint másfél éven át rágódott azon, hogy túladjanak a házon, vagy valamilyen formában megtartsák azt. A két nő pontosan tudta, hogy Sándornak milyen sokat jelentett a helyszín, ahol több, mint negyven évet töltött el, illetve az ő szívükhöz is hozzá nőtt a ház, hiszen megszámlálhatatlan emlék fűzi őket hozzá. Megszületett hát a döntés: a ház marad a családé.

Alexandra költözött be

Failoni Donatella tavasztól késő őszig a balatonrendesi házában tartózkodik, itt értük el őt telefonon. Az özvegytől arról érdeklődtünk, hogy mikor hozták meg a döntést hogy mégsem adják el, illetve ki lakik most Diósjenőn? 

Bár volt pár gyenge pillanatunk, amikor azt gondoltuk, hogy eladjuk, végül a belső hangra hallgatva nem váltunk meg a birtoktól 

 - mondta a Bors megkeresésére, Failoni Donatella.

Jelenleg a lányom, Szandri és a párja élnek ott. Vigyáznak rá, hogy ne romoljon az épületek állapota, gazdálkodnak és táborokat tartanak. Azt gondolom, hogy Sándor elégedetten néz le rájuk az égből.  

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában