Bulvár-celeb

2024.01.19. 13:00

Titokzatos fémgömb lebegett egy kis magyar falu egén

Egy nagypapa az óvodából jövet le is videózta a döbbenetes jelenséget.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Megszállnak minket a földönkívüliek? Megfigyelnek, vagy csak a természet furcsa játéka az egész? Az ufóhívők nemrég riadót fújtak egy  videó kapcsán, amelyen szinte tökéletes minőségben rögzítette egy férfi, amint Zókon egy furcsa, fémnek tűnő gömb lebeg az égen.

Épp az unokáimat vittem haza óvodából kocsival, amikor megláttam az égen azt a valamit. Nem ijedtem meg, sőt, rögtön félreálltam és elővettem a telefonomat. Nem mozgott, csak épp egy kicsit

– mesélte a középkorú férfi. 

A felvételt megosztotta a Borssal, a cikkben megtekinthető.   

Négy magyar település felett is megjelent

Ferenc az egyik ufókkal foglalkozó Facebook-csoportban is megosztotta a felvételt, ekkor derült ki: Magyarországon több helyen is észlelték már.  

Szegeden, Kazincbarcikán, Tiszafüreden is láttak már egy különös, fémgömbnek tűnő tárgyat.

A találgatások között a legvadabb teóriákkal is előálltak, köztük János is: „Ezek bizony földönkívüliek drónjai. Az inváziót készítik elő” – vélekedett. 

Áron a tárgy mozgását elemezte a videón.  

A mozgása véletlenszerű. Látszik, hogy imbolyog. Nem irányított jármű, csupán sodródik a széllel. Ezt nem ember alkotta

– írta le Áron. 

Illusztráció: Shutterstock

Gábor már tíz éve is látta az ufót. „Tiszafüreden is volt ilyen, két órát volt az égen, és én is készítettem felvételt erről” – idézte fel a férfi, aki VHS-kazettán őrzi a felvételt.  

A Betz-gömb  különös története

A gömbufót 50 éve fedezték fel először, és neve is van: Betz-gömb. Mi ez? Nem lehet tudni! A nevét a családról kapta, akik 1974 tavaszán a birtokukon találtak rá az ufóra, miután tűz ütött ki náluk. A lángok Betzék birtokát porig égették. A család fölművelésből élt, így azt gyanították: szándékosan gyújtották fel a birtokukat. Kutatni kezdtek a földjükön erre bizonyítékokat keresve, ekkor találták meg a gömböt.  

A Betz család a kertjében találta a furcsa gömböt
Forrás: Youtube

Senki sem tudta, hogyan került oda a gömb, ami magától mozgott, rezonált különféle hangokra. A NASA később felbontotta: a kosárlabda alakú gömbben további apró, gömb alakú képződmények voltak, máig nem tudni, milyen anyagból és milyen célra készült.

Sok a rejtély a Betz-gömb körül, és a videók, valamint a képek alapján az utóbbi időben Magyarországon is megjelenthetett. A szkeptikusok szerint csupán egy hőlégballont látnak a videón vagy  drónt. Ön szerint?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában