Európa kulturális fővárosa

2023.11.11. 23:09

A fejlesztések révén erősödik a Balaton turisztikai vonzereje

A Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program beruházásainak köszönhetően az itt élők érzelmi kötődése és a térség turisztikai vonzereje is egyre erősödik - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szombaton Balatonalmádiban.

MW

Navracsics Tibor a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megújult lépcsőjének átadásán

Forrás: Navracsics Tibor Facebook-oldala

Navracsics Tibor a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár megújult lépcsőjének átadása alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: Balatonalmádi, Balatonfüred és Veszprém élete szervesen összekapcsolódik, így a három város "fejlesztéseinek is össze kell érnie." A három város együtt a befektetők, valamint a szolgáltatások kiváló terepe is lehet egységes térségként - vélekedett.

Hozzátette, hogy a beruházásoknak köszönhetően kreatívipari központ alakul ki a térségben.

A miniszter méltatta a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa programot, szerinte turisztikai vonzerőt jelentenek a színes lépcsők a városban, emellett az itt élők identitását is erősítik.

Czombó Gábor, a Balatonalmádi, a színes lépcsők városa program ötletgazdája beszámolt arról, hogy városszerte 9 lépcső újult meg, a művelődési központ lépcsője mozaik burkolatot kapott. A színek által a város lépcsői turisztikai műalkotássá válnak - fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában