Krimi

2023.06.20. 15:50

Egykori rendőr mentette ki a 2 éves, tejfölszőke kisgyereket az égő autóból Rábakecölnél

A férfi éveket dolgozott baleseti helyszínelőként, így volt bátorsága cselekedni.

Forrás: Balogh Ferenc

– Üvegszilánkok mindenhol, hömpölygött a füst az égő autóból, de tudtam, ha ki bírom szedni az autóból valahogy egy levegővel a picit, esélyt kaphat az életre – osztotta meg a mindent eldöntő pillanatok részleteit Balogh Ferenc, aki éppen átutazóban volt az M86-oson, amikor hétfőn tragédia történt Rábakecölnél, és egy négytagú lengyel családból a szülők és a nagyobbik gyerek életét vesztette a súlyos balesetben – írja a kisalföld.hu.

Hárman meghaltak a hétfőn reggel az M86-os autóúton történt balesetben. Egy lengyel család gépkocsija hátulról egy kamionba hajtott. A 31 éves édesapa, a 29 éves anya és egy 4 éves kisgyerek a helyszínen vesztette életét, a másik gyermek, egy 2 éves életveszélyesen megsérült.

Még a tűzoltók és rendőrök helyszínre érkezéséig többen is megpróbáltak segíteni. Köztük Balogh Ferenc, aki korábban Budapesten rendőrként szolgált, ebből néhány évet baleseti helyszínelőként.

A halál torkából mentette ki

– A baleset után körülbelül egy perccel érkeztünk a tragédia helyszínére. Sokan pánikszerűen rohangáltak az égő, füstölgő autó körül: sokkolta őket a látvány. A személyautó mintegy negyede becsúszott a kamion alá, a sofőr és utasa, a szülők, felismerhetetlenségig roncsolódtak. 

A két kisgyerek biztonságosan, gyermekülésben utazott. A nagyobbik, mintha aludt volna, rajta sérülést nem is láttam, de sajnos már nem élt. A kicsi sírt, próbáltuk a mellette lévő ajtót kinyitni, kifeszíteni, szilánkok mindenhol, közben az égő műanyagtól sűrű, szúrós, mérgező füst áramlott ki. Megpróbáltam behajolni és magamhoz szorítani, tudtam, ha ki tudom szedni egy levegővel, a pici gyerek esélyt kaphat az életre 

– mesélte Balogh Ferenc, aki ugyan már sok balesetnél dolgozott szakemberként, az itt látottak mélyen megérintették. Egy tejfölszőke kisgyereket sikerült kimenekítenie a halál torkából, aki hasonlított rá kisgyerekként.

Nekünk a párommal nem lehetett saját gyerekünk. Megrendítő, hogy ez a kisgyerek most elveszítette a szüleit, testvérét. Remélem, hogy lesz, aki róla gondoskodjon

– tette hozzá az életmentő.

A 2 éves gyermeket mentőhelikopter vitte a győri kórházba.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában