Elismerések

2024.02.15. 17:31

A Mediaworks munkatársait is díjazták a 42. Magyar Sajtófotó Pályázaton (galéria)

A pályázatra ebben az évben 250 fotográfus 2470 pályaművel, összesen 6801 képpel nevezett.

MW

3. díj: Bach Máté (Mediaworks Hungary): Gondoskodás

Forrás: sajto-foto.hu

A pályázatra ebben az évben 250 fotográfus 2470 pályaművel, összesen 6801 képpel nevezett. 

Mint elhangzott, 

az anyagból április 11-től a budapesti Capa Központban nyílik kiállítás, ezen a díjazott munkákon felül további, magas színvonalú pályaműveket is bemutatnak. 

A zsűri elnöke idén Szlukovényi Tamás volt, a testület tagjai Stéphane Arnaud, Adrian Evans, Bócsi Krisztián és Szabó Bernadett voltak. 

A Hír-, eseményfotó kategóriát Melegh Noémi Napsugár (Telex) nyerte, aki a különdíjak sorában a legjobb Magyarországon készült hírképért járó Escher Károly-díjat, valamint a Móricz-Sabján Simon-különdíjat is kiérdemelte. 

A Képriportok között Mohos Márton (24.hu) lett a legjobb, a Mindennapi élet (egyedi) kategória első helyén pedig Szajki Bálint (24.hu) végzett, aki az Emberábrázolás-portré (sorozat), valamint a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) legjobbja is lett, emellett pedig övé lett a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díj, illetve a 30 év alatti, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporternek adott Szalay Zoltán-díj is. 

A Mindennapi élet (sorozat) kategóriában  a szabadfoglalkozású Kölcsey-Gyurkó Sára győzött, az Emberábrázolás-portré (egyedi) kategória első díját Éberling András (Magyar Nemzet) érdemelte ki, a Művészet (sorozat) kategóriát a szabadfoglalkozású Mónus Márton nyerte. A szintén szabadfoglalkozású Balogh Dávid a Sport (egyedi) kategória első díját hozta el, Koncz Márton (Nemzeti Sport) pedig a Sport (sorozat) kategóriában bizonyult a legjobbnak. 

A Természet és tudomány (egyedi) kategória első helyén Vasvári Tamás (MTI/MTVA) végzett, ugyanitt a sorozatok között a szabadfoglalkozású Ruprech Judit győzött, ő a fenntarthatósági különdíjat is megkapta. A Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) első helyezettje Erdős Dénes (Associated Press) lett. 

A Budapest 150 éves (egyedi) kategóriát Merész Márton (Énbudapestem) nyerte, ugyanitt a sorozatok között a szabadfoglalkozású Bódis Krisztián győzött. 

A vármegyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter Török János (Délmagyarország) lett. 

A zsűri dicséretben részesítette Vörös Szabolcsot (Válasz Online) és a szabadfoglalkozású Sári Bencét. 

A díjazottak teljes névsora, valamint képeik a https://sajto-foto.hu oldalon érhetők el. 

A pályázat két nagydíjának (MÚOSZ Nagydíj, André Kertész-nagydíj) nyerteseit április 11-én hozzák nyilvánosságra, a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján. 

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból az ország több városában látható kiállítás nyílik és évkönyv is megjelenik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában