Nem bízták a véletlenre

2023.09.17. 19:19

Hatot rúgott a Diósgyőr és az MTK is a Magyar Kupában (videó)

Az élvonalbeli Diósgyőr, az MTK Budapest és a Kisvárda is sikerrel vette vasárnapi mérkőzését a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában, és bejutott a legjobb 32 közé.

MW

Forrás: Diósgyőri VTK (DVTK) Facebook-oldala

A miskolciak a harmadosztályú III. Kerületi TVE vendégeként diadalmaskodtak 6–2-re, a várdaiak pedig 5–0-ra nyertek a megyei I. osztályú Pilisi LK otthonában.

Kiesett viszont a másodosztályban újonc BVSC-Zugló, amely hosszabbítás után kapott ki 1-0-ra a harmadik vonalbeli Szentlőrinc pályáján.

Tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást két másodosztályú együttes, a Gyirmót és a Nyíregyháza: előbbi az NB III-as Körösladányt ejtette ki gól nélküli döntetlen után, utóbbi pedig 1-1-re végzett a szintén harmadosztályú Tiszaújváros vendégeként, de tizenegyesekkel 5-3-ra nyert.

Kiütéses MTK-siker Gesztelyen

Az élvonabeli MTK Budapest 6–1-re nyert a megyei I. osztályú Gesztely vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A házigazda együttes az első 45 percben még tartotta valamelyest a lépést a fővárosi riválissal, a 60. perctől kezdve azonban bedarálta az ellenfelet az MTK, melyben Molnár Rajmund mesterhármast ért el, Kovács Patrik pedig duplázott.

MOL Magyar Kupa, 3. forduló vasárnapi mérkőzései (a 32 közé kerülésért):
III. Kerületi TVE (NB III)–Diósgyőri VTK 2–6 (1–3)
Pilisi LK (megyei I.)–Kisvárda Master Good FC 0–5 (0–4)
Körösladányi MSK (NB III)–Gyirmót FC (NB II) 0–0 - tizenegyesekkel 0–3
Zsámbéki SK (megyei I.)–ETO FC Győr (NB II) 0–2 (0–1)
Szentlőrinc (NB III)–BVSC-Zugló (NB II) 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) - hosszabbítás után
Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)–Nyíregyháza Spartacus FC (NB II) 1–1 - tizenegyesekkel 3–5
Gesztely FC Sport Bau (megyei I.)–MTK Budapest 1–6 (1–1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában